Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

Pompieri din România și Ungaria, în competiție la Satu Mare. Se întrec pe scările Palatului Administrativ

Pompieri din România și Ungaria, în competiție la Satu Mare. Se întrec pe scările Palatului Administrativ. Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare desfășoară Competiția Internațională Scări, la care participă salvatori din 17 județe și din țara vecină, Ungaria.

Astfel, joi, 5 octombrie, peste 100 de pompieri vor transforma Palatul Administrativ din municipiul Satu Mare bază de pregătire în scopul dezvoltării și perfecționării aptitudinilor și deprinderilor motrice specifice acțiunilor de intervenție în situații de urgență la clădirile înalte, respectiv a zonelor greu accesibile.

Competiția Scări constă în urcarea a 210 trepte, până la etajul 10 al Palatului Administrativ din mun. Satu Mare, pe scările interioare, individual sau în echipă formată din 2 servanți, echipați în costumul de protecție tip Nomex, ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune. Proba de concurs se va derula pe trei grupe de vârstă, (30 ani, 30-40 ani și, respectiv, +40 ani),atât individual, cât și pe echipe.

Demonstrații, lecții de prim-ajutor și jocuri în centrul Sătmarului

Întrucât pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, ISU Satu Mare, alături de Fundația Turnul Pompierilor și a altor ONG-uri, organizează, pe parcursul întregii zile, activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități de prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.

Un alt punct de atracție se va concentra pe desfășurarea unui exercițiu de descarcerare, în care se vor putea urmări demersurile pompierilor în cazul victimelor rămase încarcerate în urma unor accidente rutiere.

La finalul competiției, vor fi premiați cei mai buni, rezistenți și rapizi pompieri salvatori.

3 comentarii

  1. Ionel Răspunde

    Atentie, sa nu rupa fantana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.