Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Prefectul cere directorilor să nu mai închidă ochii la elevii problemă; să nu mai ascundă realitatea

Prefectul Radu Roca cere directorilor să nu mai închidă ochii la elevii problemă din unitățile de învățământ din județul Satu Mare şi să nu mai ascundă realitatea.

Astăzi, 03 octombrie, în cadrul unei ședințe de lucru cu directorii școlilor din județ, prefectul a subliniat importanța implicării și comunicării între toate părțile implicate în educație.

Prefectul a amintit evenimentele de la începutul acestui an școlar și a îndemnat profesorii să nu mai treacă cu vederea actele de violență sau elevii cu probleme din licee. El a subliniat că este esențial să se creeze un mediu școlar sigur.

“Din păcate, realitatea ne-a demonstrat deja din primele săptămâni ale noului an școlar că avem nevoie de implicare totală, a noastră, a instituțiilor statului, a dascălilor și a părinților pentru a face școala un loc în care copiii noștri să se simtă în siguranță și mai ales să vină cu plăcere pentru a studia.

Cred că în primul rând e nevoie de o mai bună comunicare între noi, de încredere. Nu scade prestigiul scolii sau al directorului dacă de acum înainte nu mai încercăm să închidem ochii la unele cazuri de elevi cu probleme. Este momentul să comunicăm, să conlucrăm împreună pentru că cu toţii dorim ca elevii şi părinţii noştri să se afle în siguranţă”, a declarat prefectul.

Prefectul a explicat că în calitate de părinte, înțelege cât de dificil este să recunoști greșelile copilului tău, dar și cât de important este să realizăm că nu le facem bine dacă ascundem realitatea.

“Trebuie să realizăm că nu le facem nici lor nici nouă bine dacă ascundem realitatea. Sunt convins că după întâlnirea de astăzi vom avea o viziune comună asupra asigurării cu adevărat  a siguranţei în şcoli”, a subliniat prefectul.

Acesta speră ca în urma întâlnirii de astăzi să existe o viziune comună cu privire la asigurarea adevăratei siguranțe în școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.