Ultima actualizare: azi, 09:07

Locale

Proiect de lege al deputatului UDMR de Satu Mare, Lóránd Magyar: sprijin pentru crescătorii de vite

UDMR solicită dezvoltarea unui nou sistem de sprijin de stat pentru crescătorii de bovine de carne. Un proiect de lege în acest sens a fost depus, miercuri, în Parlament și prevede acordarea unui sprijin special celor care lucrează în sector.

Lóránd Magyar, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și unul dintre inițiatorii proiectului, a subliniat că crescătorii de bovine de carne au fost discriminați, întrucât până acum sprijinul statului putea fi solicitat doar pentru bovinele de lapte.

Scopul inițiativei legislative este de a se asigura că fermierii primesc sprijin egal pentru a compensa pierderile rezultate din creșterea prețurilor.

„Valoarea subvenției de stat este de 70 de euro/animal. Trebuie precizat că, potrivit proiectului de lege, fermierii nu mai trebuie să aibă un număr minim de animale. Se vor putea depune cereri de sprijin în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii la birourile locale sau județene ale Agenției pentru Agricultură, Plăți și Intervenție (APIA). După încheierea perioadei de aplicare, sumele neutilizate sunt redistribuite între solicitanți, astfel încât cuantumul subvenției poate continua să crească. Plățile se vor face până la 31 decembrie 2024, iar valoarea sprijinului de persoană nu poate depăși 250.000 de euro”, a subliniat Lóránd Magyar.

În România, efectivul de vite a rămas aproape neschimbat în ultimii zece ani, la fel ca și producția de carne și sunt necesare mai multe inițiative similare pentru a stimula acest lucru.

„Creșterea vitelor de carne este un sector prioritar în ceea ce privește securitatea alimentară a populației și aprovizionarea cu materii prime pentru industria alimentară. În fața creșterilor excesive ale costurilor, multe ferme au fost puse în pericol. Este vina autorităților că crescătorii de vite de carne au fost lăsați în afara listei beneficiarilor de ajutor de stat, care nu a fost rectificată nici după aproape un an. Proiectul de lege pe care l-am elaborat este menit să înlăture această discriminare, care, la fel ca bovinele de lapte, ar acorda sprijin de stat bovinelor de carne”, a punctat Lóránd Magyar, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

2 comentarii

  1. Politic Răspunde

    Eu nu inteleg pe acest deputat. In loc sa mearga sa imparte pizza la vama sau sa astupe gropile, se ocupa cu prostii de a sprijini pe fermieri si crescatori de animale….huoooo 😉

  2. Mae Răspunde

    Serios da iese cu cîte o trăznaie !!!! Căpșuni ,vaci,prostii !!!!!trage cîte o beție cînd se trezește hopa am visat ceva ,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.