Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Un tânăr orfan din Satu Mare vrea să schimbe legea pentru copiii care ies din sistemul de protecţie

Tânărul sătmărean Anton Varga s-a aflat în această săptămână la Bucureşti şi a discutat cu circa 30 de parlamentari şi alţi oameni din conducerea ţării pentru a încerca să schimbe legea în ceea ce privește buletinele expirate pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție.

În data de 17 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu parlamentari români, el a adus în discuție această problemă şi a propus și unele soluții.

Mulți tineri care ies din sistemul social se confruntă cu dificultăți majore atunci când încearcă să se angajeze sau să închirieze o locuință, deoarece nu au un buletin de identitate valabil. Anton Varga a subliniat importanța rezolvării acestei probleme pentru a le oferi acestor tineri șansa de a-și construi un viitor mai bun.

„Avem tineri care au ieșit din sistemul social și chiar în ziua de astăzi nu pot să fie angajați.  Nimeni nu îi primește la locul de muncă, nu au o adresă de buletin  și atunci ajung să nu se mai angajeze, să fie pe stradă, să fie vulnerabili, ajung chiar să amenințe oameni de pe stradă”,  a spus Anton Varga.

În cadrul discuției cu parlamentarii, Varga a încercat să găsească soluții pentru tinerii care părăsesc sistemul social, astfel încât aceștia să aibă acces la locuri de muncă și locuințe. El a evidențiat că, din cauza lipsei unei adrese, mulți tineri pierd indemnizația și se simt dezorientați și vulnerabili.

Anton Varga a adăugat că a discutat și cu prefectul judeţului Satu Mare în speranța de a găsi o soluție care să ofere tinerilor un mediu mai sigur și mai stabil pentru a-și construi viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.