Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Incident la o școală din județul Satu Mare. Elev problemă luat de haină de învățătoare

Incident la o școală din Satu Mare. Un elev problemă a fost ”pus la punct” de învățătoare. Pentru că elevul s-a ridicat de pe scaun în timpul orei și nu a mai vrut să se așeze, învățătoarea ,,l-a luat de haină” și l-a pus înapoi în bancă.

Totul s-a petrecut miercuri, 11 octombrie, la o școală din localitatea Hrip, județul Satu Mare. La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare s-a instituit o comisie de cercetare disciplinară, informează reprezentanții instituției.

Redăm, mai jos, poziția Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare:

,,Astăzi, miercuri, 11 octombrie 2023, la Școala Gimnazială „Anton Pann” Hrip, la clasa în regim simultan CP – III, secția română, în timpul celei de-a patra ore, un elev din clasa a II-a s-a ridicat din bancă cu intenția de a lovi un coleg de clasă, pe motiv că l-ar fi înjurat. Acest lucru nu se confirmă din spusele doamnei învățătoare. Doamna învățătoare a intervenit, invitându-l pe elev să se așeze în bancă. Elevul s-a lăsat în jos pe lângă perete, apoi s-a deplasat pe lângă perete, refuzând sa se așeze în bancă. Doamna învățătoare l-a luat de haină pentru a-l așeza la loc. Acest moment a fost filmat de către un elev din clasă, iar filmarea a fost trimisă concubinei tatălui elevului. Elevul în cauză are un comportament violent repetat.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare își manifestă dezacordul față de comportamentul doamnei învățătoare și dezavuează vehement această atitudine, indiferent de motivul justificat sau mai puțin justificat pentru a recurge la o astfel de manifestare în raport cu elevii. În acest caz, s-a instituit, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, o comisie de cercetare disciplinară”.

Incidentul a fost filmat:

 

12 comentarii

  1. Sâca Răspunde

    Trebuie penalizată aspru, că de dat afară mai greu cu înlocuirea Cum își permite să se atingă de un fiu de posibil bombardier. Auzi , a filmat…. cine? tot unul de cls. a doua?
    Au ajuns cadrele din învățământ , bătaie de joc la țiganii (pardon) din Hiryp Syti..

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Eu in locul parintilor acum as face scandal megamonstru ca anul asta el al doilea scandal cu pruncul asta. Acuma invatatoarea sa faca pe militista pentru un singur copil si mai da si cu subsemnatul??? Pai da o dracu de treaba! Toti copiii din clasa sa nici nu mearga la scoala din cauza lui pana nu se face concret ceva iar parintii sa scrie petitie la ISJ (ca de aia este) si direct mers la Prefect. Mai ales ca acum vreo luna dupa primul scandal ma-sa a batut-o in public pe invatatoare. Curat infractor va iesi din derbedeul asta! Nu-i mai ieftin daca se starpeste din radacina??? Plus ca e clar ca nici nu vrea sa invete. Mars afara cu el din scoala! Dar repede pana nu sparge capul la careva coleg sau chiar mai rau! Ce se mai asteapta???? Ca se pare cu vorba frumoasa nu mereg.

      • Nha Răspunde

        Puslamalele au numai drepturi, cred ei, nu si obligatii! Oricum daca puradelu’ merge la scoala numai ca sa faca scandaluri, mai bine sa ramana dracu acasa!

  2. Ion Răspunde

    Lasati dascalii sa educe copiii (macar ei). Daca copilul este indisciplinat, este normal sa fie pus la locul lui. Asa s-a facut generatii intregi si a fost cu rezultat. Se numeste educatie.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Educația are loc în primul rând acasă. Nu poți cere de la un dascăl să suplinească la fiecare copil neglijența părinților. La școală înveți carte. Cei 7 ani de acasă le capeți de la părinți. Nu cred că în cazul unui copil normal, crescut în mediu familial normal îi trebuie să-i explice învățătoarea că în timpul orelor nu te plimbi prin clasă ba mai mult te duci la ălalalt să-i dai în cap în timpul orelor! Dar în momentul în care piranda sare la gâtul învățătoarei și nu pățește nimica doar este cercetată până se uită faza atunci se întâmplă astfel de lucruri. Că ce zice micul bagabont în devenire? Că uite că și mama a făcut și nu a pățit nimic! Dacă școala în cauză nu scapă de elev pe calea cea mai scurtă atunci și școala este vinovată de ce va urma. Că bine sigur nu va fi. Cu părere de rău se face comisie, se propune și nu au decât să-l pună în brațe la IȘJ că ei refuză să se mai ocupe de el. Nu poți da peste cap o școală, o clasă din cauza unui needucat. Care pe deasupra îi deranjează și pe ceilalți care poate vor să învețe.

  3. 😝 Răspunde

    Viitor infractor. Să se introducă în școli CALU BĂLAN.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Mic bagabont, mare derbedeu în devenire care doar copiază ce vede acasă. Apoi noi de ce trebuie să asistăm la urcarea sa pe treptele bagabontimului???? Apoi să-l bage la ceva școala de aia second-hand rău de tot, ceva școala specială ajutătoare că de învățat clar nu vrea să învețe numai la tâmpenii îi stă capul! Păi să stea între cei de teapa lui!

  4. vadimT Răspunde

    trebuia prins de ureche si tras, nu de haine
    inca 2 palme si data viitoare nu se mai ridica
    dar daca, le dati drepturi, asa vor fi si in viata.

  5. Nae Răspunde

    Oare câte concubine ale probabilului tati, au avut privilegiul de a fi “mami” al acestui copil?. Nu dezaprob acțiunea învățătoarei.

  6. Constantin Răspunde

    Ce inspectorat incult, și analfabeți, dar pe profesori cine îi apără? Sa fie denunțat la poliție tatăl, și decăzuți din drepturi părintești, toți acei părinți care nu cresc copii civilizați

  7. Batori Gabriel Răspunde

    Felicitări doamnei invățătoare. Asa se face educație adevărată !

  8. NicuB Răspunde

    Cel care trebuie tras de guler este ISJ.ul și ministerul și alții. Mai mult decât elevul și părinții lui. Sa reintroducă exmatricularea . Rămâne unul needucat dar altfel va ajunge needucat un colectiv de elevi, o școală, o tată. Dar asta vor cei de sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.