PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Polițist agresat de mai mulți indivizi, în județul Satu Mare. În cele din urmă, s-a deschis dosar

ACTUALIZARE. În urma vizualizării imaginilor cu privire la evenimentul din data de 16 octombrie și a cercetărilor efectuate în cauză, în cursul acestei zile, 17 octombrie 2023, procurorul de caz a dispus extinderea cercetărilor cu privire la infracțiunea de ultraj.

Polițist împins, agresat, îmbrâncit şi lovit de mai multe persoane, în județul Satu Mare. Totul s-a petrecut ieri, în localitatea Hrip, iar în urma incidentului mai mulți indivizi au fost duși la secție. Cu toate că imaginile sunt clare și se vede cum unul dintre oamenii legii este îmbrâncit, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare susțin oficial că niciun polițist nu a fost agresat.

,,Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la evenimentul din data de 16 octombrie 2023, conform cărora polițiștii ar fi fost agresați și amenințați, precizăm faptul că aceste informații nu se confirmă, iar niciun polițist nu a fost agresat sau amenințat. În urma producerii incidentului, șapte persoane au fost conduse la sediul poliției. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice”, a transmis, marți, IPJ Satu Mare.

Doar că pe imagini se vede clar cum unul dintre polițiștii chemați să aplaneze conflictul a fost agresat de mai mulți indivizi.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a transmis, ieri, luni 16 octombrie, un comunicat cu privire la scandalul izbucnit în localitatea Hrip din județul Satu Mare. Ce spunea Poliția Satu Mare, ieri:

,,La data de 16 octombrie, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au fost sesizați despre un incident produs la o unitate de învățământ din satul Hrip. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 34 de ani, din Hrip, ar fi adresat expresii jignitoare unor cadre didactice.

Ulterior, bărbatul ar fi refuzat semnarea procesului verbal de contravenție și, împreună cu alte persoane, ar fi manifestat un comportament neadecvat față de polițiști, provocând scandal. Din producerea evenimentului, nu au fost înregistrate victime. În urma incidentului, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, au fost conduse la sediul poliției.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs evenimentul”.