Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Adrian Cozma: ,,Nu susțin măsura desființării plăților cu bani cash”

Adrian Cozma este ferm. Deputatul spune că nu susține măsura desființării plăților cu bani cash pentru că ,,e afectată libertatea oamenilor”, iar o asemenea decizie ,,trebuie să aibă o largă susținere”.

Redăm, mai jos, poziția deputatului Adrian Cozma:

,,Măsura propusă de primul ministru Marcel Ciolacu nu a fost dezbătută și aprobată de PNL și sper să nici nu fie nici de acum înainte. O asemenea decizie trebuie să aibă o largă susținere, chiar cetățenească. În primul rând e afectată libertatea oamenilor. Nu putem pleca de la premisa că toată lumea vrea să păcălească statul. Legile și măsurile trebuie să se bazeze pe bunul mers al societății, nu pe constrângeri care în imaginația unui ministru sau prim ministru pot regla economia.

Nu putem fi un poligon al experimentelor și al încercărilor. Noi am pornit cu un program de guvernare și acel program trebuie pus în aplicare, nu începem cu amenzi, cu restrângerea libertăților, cu interzicerea deținerii unor sume de bani sau plata unor servicii sau produse fără a deține un card bancar. Nu putem obliga populația să-și țină economiile cum vrea un partid sau un politician, fie el și prim ministru”, a spus deputatul Adrian Cozma.

 

21 comentarii

  1. Gabor McPalinka Răspunde

    Sa sara acum toti frustratii care au ceva de comantat indiferent de ce zice Cozma, chiar daca e ceva ce sustine majoritatea populatiei.

  2. c-block Răspunde

    Eu cred că este un pseudosubiect creat pentru a distrage atenția de la ceva mult mai important. Când ai o populație în care 40% habar nu are de noțiuni elementare din domeniu și nu are nici educație corespunzătoare economică, ba mai mult încă sunt sute de mii chiar milioane de cetățeni care nici card bancar nu au acest subiect este absolut absurd. Este o făcătură. Și ce faci cu jumate populație din țară care trăiește la țară unde nici bancomat nu este???? Nu țineți minte cum a fost când s-a introdus plata pe card la cei din sistemul bugetar și trebuiau să meargă până în oraș să încaseze salariul? Pensionarii idem. Și la noi încă pică curentul în veselie la țară! E o aberație. Cine a lansat ideea să-și tragă niște palme că poate așa se trezește.

  3. Ha Răspunde

    Nici macar nu era vorba de desfiintarea platilor cu bani lichizi, nu stiu de ce se agita! Sariti “fratilor” ( pe mine)! 🙂

  4. Luati de la UE Răspunde

    Dara nu crezi tu ca ciumpalacu ala de Colacu a reusit sa debiteze singur o asemenea ineptie. Vine normativa de la m UE. UE ati vrut, UE ati luat. Multumiti-i la fosila aia de ursula von der linge-ar o teava

  5. Unu Răspunde

    Ciolacu omul băncilor!!!vrea să plătim comisioane peste comisioane la Bănci!!!nu este nici o logică în măsura asta securista!!!

  6. Bancher Răspunde

    Pe orice plata cu cardul cineva incaseaza un comision pentru procesarea tranzactiei. Pe acel comision, se plateste impozit. Practic inca un impozit mascat. Restul sunt baliverne.

    41.5% – impozit pe salariu
    Pe aproape orice cumperi, 19% – TVA
    Pe langa TVA
    Accize la combustibil
    Accize la alcool
    Accize la tutun
    Impozit pe masina
    Impozit pe locuinta
    Comisioane la multe tranzactii bancare

    Si lista continua
    Ajungi sa dai 90% din ce castigi in taxe, impozite, comisione.

    Da nu suntem o specie de imbecili?

    • altu fără bmw Răspunde

      … și în prețul carburantului cam 2/3-imi sunt diverse taxe și impozite, accize și alte invețiuni. Asta ca să știți cu toții. Dar ca să vezi banii tot nu ne ajung!

    • ion Răspunde

      BA DA.
      PROTEST PASNIC RECOMAND .
      SA NU LUAM AMENZI SI SA REDUCEM CONSUMUL SI ACTIVITATEA VREO 2 3 LUNI.
      PREZENTA ZERO LA VOT !!!

  7. pnl+psd=💩 Răspunde

    Da nu sunteți împreuna la guvernare???

  8. Tekei Stefan Răspunde

    prima data ciripesti ceva bun si rational
    da parca vad nici de data asta n-o sa rezolvi nimica

  9. 1234 Răspunde

    Azi maine vad pe Adi la UDMR.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      …. sau lângă Ștef. Nu se știe niciodată. Că sunt ceva aluat comun până la urmă ambii.😉

  10. Supozitor Răspunde

    Problema e când vine timpul de votat despre această temă, domnul supozitor o sa voteze pt ca acest lucru voi cere din sus. Acest lucru este sigur, doar vrea sa câștige câteva voturi. Analog cu tema despre prețul carburanților acum câțiva ani. Este rușine sa fie un om de asemenea în politica, din păcate rezultatul astfel de oameni arata cel mai bine unde se afla România și de ce se naște mai mulți copii cu cetățenie romana în diaspora.

  11. vadimT Răspunde

    nu mai vorbi cu limba aia cu care lingi in Bucuresti. Pute gure a supozitor in actiune!

  12. Satmareanul Răspunde

    Lasati ca vine USR la putere si apoi va pune impozit si pe parinte 1 si parinte 2 :)))
    Este o masura normala … doar ca uitati cine vorbesc despre cash ,… cei care primesc de multe ori cash in timpul lucrului … deputati, presedinte CJ, primari … toti mita de acum o sa primeasca cash si tot ce nu se poate justifica ca bunuri se impoziteaza 70% … asa ca si mita o sa urce .. .sau copii acestora impreuna cu familionul o sa isi deschida fiecare cate o firma si mita va merge prin diferite srl-uri … care ulterior nu 70% impozit o sa plateasca ci mult mai putin.
    Asa ca este o masura buna, intr-un final dupa 3 ani de achizitionari de BMW-uri, submarine, masti, vaccinuri si acele paturi covid de transport … care toate astea … tot din buget au fost cheltuite … deci dupa Dragnea au existat bani frumosi si multi … care PNL a cheltuit pe ce a putut sa incaseze comisioane destul de mari in bani cash… deci chiar ei striga urla si le doare ca se micsoreaza cash-ul

  13. c-block Răspunde

    SG al PNL a aprobat ca cei care vor pierde alegerile trebuie să facă pasul în spate. Asta este șansa ca să scăpăm de el. A se vedea și ce a pățit #veorica după alegerile prezidențiale. La multe succesuri. Numai trebuie propus pentru ceva funcție pe care nu are nici o șansă să câștige dar trebuie să fie “locomotiva” partidului. Că doar el se tot bagă în seamă, el e figura cea mai cunoscută. Apoi va strânge mâna cu hauristul Ștef la anul. Că dacă stau și socotesc nu știu ce lucru pozitiv poate arăta din mandatul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.