Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

Cod galben de ploi și ninsori! Meteorologi: „Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă”

Meteorologii au transmis un avertisment de cod galben pentru județul Satu Mare, în perioada 17 noiembrie, ora 10.00 – 19 noiembrie, ora 03.00. 

În intervalul menționat, aria precipitațiilor – predominant ploi în primă fază – va fi în extindere dinspre vestul teritoriului, cuprinzând treptat toate regiunile. În Banat, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în majoritatea zonelor montane, acestea vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și punctiform 40 l/mp.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (17-18 noiembrie) în zonele montane, în cursul zilei de mâine, 18 noiembrie, treptat în cea mai mare parte a Moldovei, iar seara și noaptea (18/19 noiembrie) și în nord-estul Munteniei și nord-vestul Dobrogei, vor predomina ninsorile – însemnate cantitativ – și se va depune strat de zăpadă, în jurul a 10-15 cm și local 20 cm, iar cu precădere în zonele montane și submontane, 25-35 cm. În jumătatea sudică a Moldovei, nord-estul Munteniei și nord-vestul Dobrogei, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în sudul Banatului, vestul Transilvaniei, estul Munteniei și vestul Dobrogei, unde local se va depune un strat subțire și efemer de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.