Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Dosare penale după verificările la centrul cu probleme din Satu Mare: ,,Purtare abuzivă” și ,,furt”

La începutul acestei săptămâni au fost efectuate verificări la centrul ”O viață nouă” din Satu Mare, acolo unde zilele trecute ar fi izbucnit un scandal, iar angajații s-ar fi plâns că sunt hărțuiți de conducerea instituției. Scandalul după ce ar fi dispărut pâinea şi chiftelele beneficiarilor. Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, s-a autosesizat și a dispus efectuarea unor controale din partea instituțiilor abilitate, pentru a se verifica aspectele semnalate. Poliția a deschis două dosare penale pentru ”furt” și ”abuz în serviciu”.

,,În urma autosesizării din partea prefectului ca urmare a unor sesizări primite la Instituția Prefectului – Județul Satu Mare cu privire la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități „O viață nouă” din Satu Mare, prefectul județului Satu Mare Radu Roca a dispus în data de 6 noiembrie efectuarea unor controale din partea instituțiilor abilitate, pentru a se verifica aspectele semnalate. În baza Ordinului Prefectului nr.239/31.07.2023, comisia mixtă a efectuat verificări pe domeniile de specialitate, fiind implicate în activitatea de control Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare”, informează prefectura.

Redăm, mai jos, rezultatele verificărilor, prezentate de Prefectura Satu Mare:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” Satu Mare a constatat deficiențe cu privire la exploatarea instalaţiilor, echipamentelor şi aparatelor electrice în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor, existenţei contactelor imperfecte la conexiuni şi legături. A fost aplicat un avertisment, baza legală de sancționare fiind art.1, pct 1, lit.a din HGR/537/2007.

Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, prin organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare s-a autosesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „Purtare abuzivă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.296 alin.1 și 2 Cod Penal și „Furt” faptă prevăzută și pedepsită de art.288 alin.1 Cod Penal. S-a întocmit lucrarea penală nr.77710/06.11.2023, făcându-se cercetări în REM cu privire la faptele sesizate.


4 comentarii

  1. Mitru Răspunde

    Urmează pe veci împământenitu și mereu ,,contribuabilu la nivel înalt.. (IA Pinteanu…)vergil..,,eternu,, șoferu lui Valer ? Nu cred !

  2. Mae Răspunde

    Oooo măscărici da mai exiști !!! Ce ai rezolvat de cînd ești prefect !?

  3. rusine Răspunde

    asta na facut nimoc e doar un mincinos promite la lume si nu face, bine ca si a pus amanta blonda la curtea de conturi.leprele

  4. Mariana Răspunde

    Felicitări pentru implicarea cu responsabilitate în rezolvarea problemelor. Ca cetățeni, contribuabili la buget, vrem să știm că se face dreptate, și nu-și neglijează nimeni datoria!
    Cine a greșit, trebuie să – și asume, și să fie tras la răspundere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.