Ultima actualizare: ieri, 18:09

 

Locale

FOTO. Doi tineri talentați din Satu Mare aduc acasă premii internaționale!

Blaga Gabriel și Deac Marian, soliști vocali ai Ansamblului “Cetatea Codrului” Ardud aduc în județul Satu Mare prestigioase premii internaționale.
Dedicat lui Ciprian Porumbescu, anul 2023 este prilej de celebrare a marelui compozitor, așadar, dintre cei 87 de concurenți înscriși la Festivalul-Concurs International de Interpretare Vocală și Instrumentală CIPRIAN PORUMBESCU Cernăuți, desfășurat în Filarmonica Regională Cernăuți, merituoase premii au obținut soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric “Cetatea Codrului” ARDUD, Blaga Gabriel și Marian Deac.
Aceștia au reprezentant cu mândrie zona Codrului sătmărean și se întorc acasă cu un premiu II și mențiunea I la categoria vocal-folclorică unde au concurat cu tineri talentați din Bulgaria, Republica Moldova, România și Ucraina.
Gabriel Blaga este pe podiumul competiției fiind clasat pe LOCUL II de către juriul festivalului internațional, obținând un punctaj foarte bun, dovadă a talentului, a evoluției surprinzătoare și a perseverenței.
Marian Deac a participat la două secțiuni din concurs, vocal – folcloric și instrumental-folcloric, reușind să obțină mențiunea categoriei vocal-folclorice datorită autenticității și calităților vocale.
Evenimentul din Cernauți, Ucraina, a fost organizat de către Centru Bucovinean de Artă pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Românești, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și reflectă eforturi susținute pentru păstrarea identității românești de dincolo de granițele patriei-mamă.

Un comentariu

  1. Aurel Răspunde

    Da Adi Cozma nu ii acolo că sunt din Ardud,pe plantația lui cu cai, că tot ii place să fac poze peste tot!?:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.