Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Grevă la AJPIS Satu Mare. Angajații vor salarii mai mari și amenință cu greva generală

Funcționarii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare au intrat în grevă de avertisment, azi, 22.11.2023, între orele 8.00-10.00 cu oprirea totală a activității instituției, cu respectarea procedurilor legale.

În mai multe județe din țară s-a inițiat acest tip de manifestare de protest din cauza mai multor nemulțumiri legate de salarizare, subdimensionarea numărului de personal raportat la volumul mare de muncă, resurse insuficiente pentru buna desfășurare a activității.

Sindicaliștii avertizează că, în absența soluțiilor imediate, vor declanșa greva generală în data de 27 noiembrie 2023.

Lista revendicărilor salariaților:

  1. Salarii Echitabile:

Salarii egale cu ale angajaților din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc). Diferențe considerabile între noi și colegii din aceeași familie ocupațională „Administrație”. Precizăm că în tot acest timp convenit de două luni, pentru colegi din aceeași familie ocupațională au fost identificate și adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca și pentru noi, angajații instituțiilor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, să fie adoptate măsuri imediate.

DORIM ELIMINAREA INECHITĂȚILOR SALARIALE GENERATE DE CLASA POLITICĂ!

Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Soluționarea imediată a acestei discrepanțe și asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuției noastre la societate constituie o necesitate imperioasă.

  1. Condiții de muncă optime:

Formulăm cerința fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos și sigur, însoțit de alocarea resurselor adecvate pentru desfășurarea activităților în condiții normale.

  1. Deficit de Personal:

Solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă. Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituții care este nevoit să facă față activităților mult peste o distribuire a activităților într-un program normal de lucru de 8 ore.

  1. Plata Orelor Suplimentare:

În instituțiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor, datorită imposibilității recuperării prin timp liber, destinat refacerii capacității de muncă, am solicitat alocarea resurselor pentru plata acestora.

  1. Stabilitatea Locurilor de Muncă

Solicităm asigurarea stabilității locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale de lucru.

  1. Optimizarea Aplicațiilor Informatice:

Dorim asigurarea aplicațiilor informatice în vederea susținerii activității pe care o desfășurăm, aplicații care să satisfacă toate cerințele legislative din domeniul de activitate, aplicații cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.

  1. Statut inspector de muncă/inspector social:

Adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realități.

Toate aceste revendicări, cât și scăderea semnificativă a puterii de cumpărare ca urmare a creșterilor generalizate a prețurilor și a ratei inflației, au condus spre o puternică  nemulțumire în rândul membrilor noștri.

5 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    mai duceti-va dracului, unde plm vezi asa ceva, da-ti demisia daca u iti place ceva.
    Unde cacat ai mai vazut sa iasa angajatii de la Kaufland s faca protest pentru un salar mai mare?

    Asa ceva cer doar cei care sunt prea confortabili ca nu fac nimic toata ziua si apoi ingrup incep sa urle nemultumiri.
    Un om cu un pic de respect pentru sine nu ar face asa ceva.

  2. boralaes tiganus Răspunde

    Nu vreti sa faceti greva pentru somajul mic care in caz ca cineva ramana far aloc de munca sa aiba un venit care chiar sa ajunga pentru o luna?
    Rusine, voi faceti greva care impartit somaj de 740-890 de RON?

  3. Vizionaru Răspunde

    Foarte bine, faceți greva! Apoi dați-va demisia in bloc! Nu se poate sa va lăsați batjocoriți de stat! La calificarea și probitatea voastră profesională găsiți in privat locuri de munca mult mai bine plătite! Așa ceva….

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Probitatea profesionala ??!!
      Cu asta i-ai facut sa se umezeasca de emotie…, mai ales pe cel in gecutza rosie.

  4. Irimus Răspunde

    Urmeaza angajații de la APIA. Sunt curios ce reacție va avea lingaul lui Cozma, directorul adjunct Cipri Bretan, cel ajuns la APIA prin transfer de la Primăria Socond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.