Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

FOTO. Protest la DSP Satu Mare. Angajații cer mărirea salariilor

După protestul de la Casa de Asigurări, a început un alt protest, de data aceasta la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare. Mai mulți angajați de la DSP au ieșit în fața instituției și cer salarii mai mari.

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare protestează miercuri, 15 noiembrie, în fața instituției deoarece, spre deosebire de personalul de la CAS, lor nu li s-au mărit salariile.

Sindicaliștii anunță că opresc plățile către spitale și asigurarea cu medicamente:

,,Legea care majorează salariile angajaților din casele de asigurări de sănătate și a angajaților  direcțiilor de sănătate publică a fost votată doar în favoarea salariaților caselor de asigurări, nu și pentru angajații direcțiilor de sănătate publică, deși prin actul normativ PLx nr. 172 din anul 2023 si apoi prin Legea nr 250/2016, au fost rezolvate inechitățile salariale dintre cele două instituții, iar acest nou act normativ nu face decât să adâncească din nou discrepanțele salariale dintre cele două instituții, pe categorii de personal. Prin această măsură discriminatorie, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică vor rămâne din nou “Cenușăreasa sistemului public de sănătate”.

Angajaţii Direcțiilor de Sănătate Publică vor protesta, pe perioadă nedeterminată, la sediile Direcțiile de Sănătate Publică din țară. Totodată, în contextul protestului generalizat care vizează lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem şi faptul că salariile nu au mai crescut din 2018, sindicaliştii au anunţat că sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii(exemplu Spitale, Medici de familie), asigurarea cu medicamente şi materiale sanitare din Programele Naţionale de Sănătate pentru pacienţii cu HIV și TBC, vaccinarea obligatorie la copii conform Calendarului Național de Vaccinare, monitorizarea bolilor transmisibile, monitorizarea factorilor determinanți din mediul de viață și muncă, asigurarea procedurii de tratament în străinătate, asigurarea profilaxiei distrofiei la copii cu vârstă cuprinsă între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern prin administrare de lapte praf etc.

Amintim faptul că Direcțiile de Sănătate Publică acționează în situații de urgență, așa cum a fost PANDEMIA, unde coordonează serviciile de asistență medicală din teritoriu, organizează, coordonează și participă la asistență medicală în caz de calamități, epidemii, catastrofe și alte situații deosebite, organizează și răspund de pregătirea rețelei sanitare pentru apărare”.

15 comentarii

  1. Kuka Răspunde

    Culmea, nu văd un bugetar care să protesteze că are prea puțin de lucru!
    A fost unul acum ceva vreme, dar și-a dat demisia!

    Acuma, ca să fiu rău, majoritatea dintre doamnele din poze nu mai arată a amante, deși câteva acum câțiva (mai mulți) ani aveau potențial, totuși nu văd ce bun aduc ele societății către care stau cu mâna întinsă!?!? Oare dacă ar face grevă, ar simți cineva?

  2. lepre Răspunde

    putoriile pe langa ca nu fac nimic, nu au activitate, si nici ni raspund la telefon niciodata, vreau salarii mari putoriile, ar trebui sa ceara zilnic ce au muncit, nu le convine sa se duca in privat.

  3. Șerban Răspunde

    Urmează APIA, acolo unde lingăul lui Cozma își bate joc de angajați

    • Xpert86 Răspunde

      Tot clientela politică care beneficiază de sinecură, adică toți obedienții clasei politice, cer majorări salariale pentru că cred că li se cuvine, nu îi interesează de ceilalți cetățeni care au salarii și pensii nici măcar cât au ei jumătate din salarii!! Cât de nesimțiți pot fi, când au toți salarii de la minim 6500-7500 de lei și au beneficiat de salarizarea integrala din L 253/2017 sa mai solicite majorări peste plafonul prevăzut de lege!!!🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡🤮🤮🤮

  4. Altu Răspunde

    Tot se plâng bugetarii ăștia,dar nici unul nu își dă demisia să meargă la privat. Oare de ce? Răspunsul se știe. Patronul îți spune , îți ofer atât,vrei bine,nu vrei caută altceva. La stat de ce nu se poate aplica aceași metodă,( cu medicii e puțin mai greu,dar restul…?) . Păi ,la stat nu dă nimeni salarii din buzunarul lui ci din buzunarul tuturor,asta e diferența cea mai mare. Că dacă ar da Ciolacu pensii și salarii din munca lui,nu ar mai fi așa darnic. Așa de curiozitate,un angajat de la DSP ar putea să publice fluturașul să vedem salariile alea amărâte.

    • @ltu Răspunde

      Pai in privat daca esti bazat deci esti cel mai bun in domeniu e cam invers tu ii spui patronului cat e salariul daca vrea ok daca nu mergi la concurenta, dar daca nu ai calificare normal ca isi va bate joc de tine. Privatul traieste din consumatori, daca consumatorii nu au salarii decente, nu cumpara, printre consumatori se afla si bugetarii, sa nu uitam.

      • Altu Răspunde

        @Itu,om de neînlocuit nu există. Și să impui tu salariul patronului chiar trebuie să fii ceva supercalificat și indispensabil la un moment dat. Și greșit, bugetarii sunt întreținuți de privat nu invers. Bugetarii sunt prestatori de servicii,nu produc nimic, eventual mătreață. Un exemplu,la sănătate plătesc din salariu o grămadă de bani anual și ce primesc în schimb, nimic. Am o problemă, tot la privat ajung și mai plătesc odată. Bugetarii sunt paraziții societății. Cei mai corupți, leneși, indolenți,etc, muncitori care există. Ei conduc țara asta și se vede. Privatul ce mai ține pe linia de plutire situația.

        • Comunist Răspunde

          Candva a produs statul si tot nu a fost bine…

          • Kuka

            Ce a produs statul?
            Îți spun eu: PAGUBĂ!
            99% din tehnologiile folosite în comunism au fost furate de la străini și erau deja depășite moral și fizic! Productivitatea muncii era la pământ! Trăiau relativ bine doar nomenclaturiștii și afinii lor, în rest era foame și disperare!
            Doamne, ce v-aș da de pământ pe ăștia care elogiați comunismul dar habar n-aveți ce a fost!

          • @Kuka

            De ce te bagi in cur ca chilotii? Era replica ironica la adresa altuia. Daca aveai minte intelegeai.

        • @Altu Răspunde

          Asta cu privatul intretin bugetarii e veche mai gaseste altceva. Oare cati ar investi intr-o tara instabila politic. Nu zic ca nu sunt probleme, trebuie sa fie un echilibru, numai ca politicienii n-au treaba cu bunastarea poporului eu au nevoie de prosti care sa-i voteze ca sa poata face afaceri cu firmele private care le apartin.

  5. Fact Răspunde

    Pai corect si eu zic ca fara ei ar fi minunat. Cine m-ar opri sa golesc magazinele de produsele pe care le produc privatii? De ce as plati pentru ele cand nu ar fi politie de exemplu. Sau as putea sa ma mut in oricare casa care mi-ar place. Ar mai ceva ca in Siria sau alte state similare. Si nu uita tu i-ai votat pe aia care si-o bagat ceva si propriu si la figurat in sistem, sunt rudeniile lor si colaboratorii.

  6. Satmareanul Răspunde

    @KUKA … ce te-as trimite inapoi in comunism … sa devi si mai frustrat … ca habar nu ai de comunism … si habar nu ai de cum se traia atunci … nu trebuia sa fi un nomenclaturist, trebuia doar sa poti sa te descurci … si daca erai doar un papagal care dadea in gat pe colegi si familia ca ei se descurca atunci ai ramas ca atunc i … un frustrat care nu stie ce sa faca cu viata lui … FRUSTRATULE

    In legatura cu protestele … au dreptul dar statul ar trebui sa ii dea si afara … toti cei care au aparut cu pancarde … sa li se desfaca contractul de munca … la toti … asa instantaneu … fara explicatii … si atunci am vedea cum ar plange fiecare … si cum si-ar pune fundul la bataie sa revina pe post …

    Bugetarii sunt lepra societatii care inafara de a cere bani nu pot sa faca nimic, desigur exista printre ei si cei care se multumesc si isi vad de treaba … dar aia nu sunt bagati in seama, sunt batjocoriti si trasi la raspundere ca nu au participat la greva … pacat ca acei care isi vad de treaba sunt in continuu trasi la raspundere.

  7. Beny Kira Răspunde

    Protestează oameni care au salarii de 2000 de euro net pe luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.