Ultima actualizare: azi, 11:23

Locale

Mâine începe postul Crăciunului! Lăsatul Secului, ultima zi în care se poate mânca „de dulce”

Ultima zi înainte de Postul Crăciunului, cunoscută sub numele de Lăsatul Secului, în 2023 marchează momentul în care credincioșii au permisiunea de a consuma alimente de origine animală înainte de a intra în perioada de post.

Postul Crăciunului începe în anul 2023 după Lăsatul Secului și are o durată variabilă, în funcție de tradițiile și practicile religioase specifice fiecărei comunități. Credincioșii se abțin de obicei de la anumite alimente și practici în această perioadă, în pregătirea spirituală pentru sărbătoarea Crăciunului.

Lăsatul Secului 2023

Lăsatul Secului reprezintă punctul de cotitură înaintea Postului Crăciunului, marcând tranziția de la consumul de produse de origine animală, precum carne, brânză și lapte, la perioada de post și pregătire spirituală în anticiparea sărbătorii Crăciunului. De altfel, pe data de 14 noiembrie este Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului și durează până pe 24 decembrie. Este ultima zi în care se mai poate mânca „de dulce”.

Postul Crăciunului 2023

În acest an, Postul Crăciunului 2023 va începe pe 15 noiembrie și se va încheia pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, având o durată de 40 de zile. Cu o zi înainte de începerea Postului Crăciunului, pe 14 noiembrie, credincioșii marchează Lăsatul Secului 2023, considerată ultima zi în care pot consuma alimente de origine animală înainte de a intra în perioada de reflectare spirituală asociată acestui post.

Zilele cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2023

– 21 noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

– 25 noiembrie;

– 26 noiembrie;

– 30 noiembrie – Sfântul Andrei;

– 3 decembrie ;

– 4 decembrie;

– 5 decembrie;

– 6 decembrie – Sfântul Nicolae;

– 7 decembrie;

– 9 decembrie;

– 10 decembrie;

– 12 decembrie;

– 16 decembrie;

– 17 decembrie;

– 18 decembrie.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.