Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Pistă de biciclete pe malul drept al Someșului, în Satu Mare. A fost semnat contractul

Primăria Municipiului Satu Mare va construi o pistă de biciclete pe malul drept al Someșului printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Vineri a fost semnat contractul privind proiectarea și construcția pistei de biciclete pe coronamentul digului mal drept al râului Someș de la stația de epurare până la limita administrativă a municipiului Satu Mare spre Dara. Investiția, finanțată prin PNRR, este în valoare de 6.365.134,37 lei, pista de biciclete urmând a avea o lungime de 7 kilometri.

,,A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Pistă de biciclete pe coronamentul digului mal drept al râului Someș de la stația de epurare până la limita administrativă a municipiului Satu Mare spre Dara”. Continuăm să extindem rețeaua de piste de biciclete din municipiul Satu Mare, continuăm să accesăm proiecte europene”,  a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Perioada de execuție este de 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 12 luni pentru construcția pistei de biciclete, lucrările urmând a fi executate de ARL Cluj.

12 comentarii

  1. Gica Răspunde

    Speram sa se adopte si o solutie contra haitelor de caini.

  2. Dany Răspunde

    O pistă de alergare pe când?

  3. Nha Răspunde

    Si in amonte pe cand?

  4. 😮😮😮 Răspunde

    Nimeni nu mai pomenește de ceva sală polivalentă în oraș sau de un bazin de înot de dimenisuni cum trebuie și nu bătaie de joc de 25 de metri. Dar noi cică suntem în mișcare. Da, avem investiții anapoda, neterminate sau prost făcute și nefolosite, proiecte pe hârtie cu duiumul. Sau piste de bicicletă care duc de nicăieri către niciunde.

    • -.- Răspunde

      Mare innotator esti si tu . Ca faci o tura de ‘ olimpic ‘ sau 2 de bazin de asta de 25m nu ti tot acolo ? Sau ti se face greata ca te intorci prea des ?

      • Alexandru Ioan Pop Răspunde

        Un primar făra viziune, ca mai toți primarii. Geaba faci un bazin de înot dacă nu are dimensiuni olimpice. Poate cândva, va găzduii o competiție internațională. Asta dacă ai viziune. Dacă nu, faci lucruri de mântuiala, să fie făcute/bifate. David Popovici dintrun bazin olimpic s-a lansat.

  5. 😲😲😲 Răspunde

    Este nevoie de așa ceva. Nu numai eu sau tu locuim în orașul ăsta. Că tu dacă stai și belești ochii toată ziua la tembelizor e fix problema ta. Și suntem singura capitală de județ care nu are așa ceva. Știai asta? Tu ești mândru când lingi boașele altora? Îți place să fii slugă?

  6. GB Răspunde

    E o investiție de genul “Baza Sporivă Dinamo”, doar pentru fotbal, că pista de alergare au ciuntit-o fiind un simulacru!!(vezi doamne că a fost sponzorizare FRF) E de cacao!( și nu o zic doar eu ci și unii profesori de la LPS și nu numai). Rămân mereu surprins de faptul că în general administrațiile locale din România au intenții și inițiative de dezvoltare urbană dar pe beneficiari, pe cetățeni, nu îi consultă mai deloc. Ok! nu în orice, dar în proiecte mari/scumpe care ne afectează și modelează semnificativ viața ar trebui(vezi podurile, centura, parcul central, muzeul PCR, șoseaua rapidă, etc..) . Pare o “dictatură” continuă codimentată la 4 ani cu un pic de democrație.

    • 😮😮😮 Răspunde

      Și vezi aici și banii aruncați practic aiurea de genul reabilitare centrul nou care după doi ani a fosr complet refăcut, bineînțeles cu alți biscuiți de beton sau groapa lui Gyuszi resuscitat la propriu din doi în doi ani pe bani grei. Pe prostii de astea sunt bani și de aia nu înaintăm și nu scăpăm de multe de astea pentru că ce se face niciodată nu e făcut bine și se tot repară, se repară, se repară. Vezi cazul celebru de anul trecut când bicicliștii din Turul României erau să-și rupă toate oasele pe drumul către Valea Vinului. Puteți lua adio când vor mai veni pe aici. Vă zic eu, niciodată! Dar asta suntem noi. Și ce ne mai mirăm că nimeni nu ne vizitează urbea? Dar mă rog la ce să vină? 😮😒🤢

      • Vasy Răspunde

        Tu nu esti ala la care nu-i convine nimic ce se face in oras?
        Este cinvea aici care nu se bucura de nimic, nu-i trebuie mall, nu-i trebuie pod, adica orice se face nu trebuie si nu-i bine, am impresia ca tu esti.

        • 😮😮😮 Răspunde

          @Vasy. Eu nu am nici o vină dacă ție îți convine și te satisfac aceste lucruri făcute alandala prin oraș, dar nimic nu e dus la bun sfârșit. Degeaba faci ceva dacă nu este folosit de comunitate sau se tot repară din an în an sau din doi în doi ani. Vezi cazul Centrul Nou. Vezi cazul groapa lui Gyuszi. Vezi stația de autobus de pe Fabricii care de 3 ani stă nefolosită etc., etc., etc. Mallul nu e făcut de primar. Iar podul nu este amplasat bine. Vei vedea când se va folosi. Sper curând. Mai ales dacă se va face centrul comercial și de locuit în locul lui Unio în Soarelui și până la Ceprom va fi balamuc. Coroborat asta cu blocurile de locuințe turn de pe locul ce a rămas din IPSUIC și care vor avea singurul acces exact unde dă Careiului de Burdea lângț cimitir ….. Degeaba facem ceva dacă creind ceva generăm 10 alte probleme și mai greu de rezolvat. Și asta aproape la fiecare situație. Vezi și cazul închiderii centrului vechi (măsură bună) dar nimeni nu s-a grăbit să facă parcările subterane în regim de urgență. Totuși în două mandate de primar s-au plimbat hârtiile, avizele și actele sunt OK dar nimic concret faptic. Mă gândesc că trebuie să așteptăm cu viteza asta minim 3 mandate de primar ca să avem măcar una bucată parcare subterană pe Kogălniceanu măcar. Între două episoade de lins boașele altora mai folosește capul și pentru ce este proiectat.

  7. Alexandru Ioan Pop Răspunde

    Să nu ne mai mirăm că… și mai vrem și în “Șenghen”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.