Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Proiectul de extindere a școlii Grigore Moisil, respins din nou. Subprefect: ,,Voi sesiza Ministerul Culturii!”

Subprefectul județului Satu Mare, Romeo Pop, anunță că va sesiza Ministerul Culturii, după ce proiectul de extindere a școlii Grigore Moisil a fost respins din nou. Proiectul e respins pentru a treia oară, din motive puerile, spune subprefectul. 

Redăm, mai jos, poziția subprefectului Romeo Pop:

,,Mă întreb cine și de ce are interese cel puțin dubioase în dezvoltarea municipiului și a județului Satu Mare, cu atât mai mult cu cât este vorba despre instituții de învățământ, de soarta a sute (chiar mii) de copii! Tot felul de comitete și “comiții” alcătuite și din persoane din alte județe, care bagă bețe în roate unor proiecte strict necesare unei funcționări normale!

În acest caz, Comisia zonală nr. 6 care aparține de Ministerul Culturii și se ocupă de monumente, respinge pentru a treia oară proiectul de extindere a școlii Grigore Moisil din motive mai mult decât puerile! Și asta…în timp ce micuții sunt trambalați de ani de zile pe la diverse alte locații pentru a face cursuri! Este inadmisibil așa ceva, așa încât voi sesiza Ministerul Culturii în acest caz!”, a spus subprefectul Romeo Pop.

23 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină.

    • Kuka Răspunde

      Și ei, că doar acolo-și au sediul!

    • Gery Răspunde

      Esti rasist? sau simplu prost?

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Eu doar am lansat “ideea” standard-idoată a unora, adică când nu merge ceva ungurii trebuie să fie musai-obligatoriu de vină. Asta după unii. Noroc că în cazul de față această decizie nu s-a luat pe plan local că de era așa era spațiul public plin de înjurături la adresa unora care nu au nici o treabă cu această decizie.
        PS. Dar totuși care este motivul respingerii? Că dacă motivul “pueril” (după unii) este că zona este rezervație arhitecturală și nu se poate face chiar orice, oricum și din orice atunci e clară treaba.
        PS2. Sunt absolut de acord cu ce a scris @Kuka. Ar merita verificat de ce sunt atâția copiii acolo iar în alte școli bate vântul prin clase. Adică câți sunt înscriși cu “derogare” de la regulă.

  2. Kuka Răspunde

    Eu consider că avem o problemă falsă!
    De fapt, nu avem o problemă!!

    Ia să facă Inspectoratul Școlar o anchetă să vadă dintre sutele de copii înscriși la respectiva școală, câți sunt îndreptățiți de fapt și de drept să mai fie acolo!!
    Rezultatele i-ar șoca pe toți!
    Mulți “onorabili” foști-concetățeni, care au fugit din oraș către satele periferie, pentru plata unor impozite mai mici, își cară odraslele în fiecare dimineață la școlile aflate cât mai aproape de locurile lor de muncă! Locuri de muncă privilegiate, ca să ne înțelegem!!

    80% dintre copii NU ar avea ce căuta la școlile la care sunt înscriși acum, ci la o școală mult mai aproape de locuința lor!
    Părinții lor au ales să fie cetățeni de la sate, nu de la oraș! Niște țărani, ca să zic așa 🙂

    • flavius Răspunde

      @Kuka Ai mare dreptate ,stiu o groaza de copii care vin de la tara sau din cartiere marginase! Chiar nu ar strica o ancheta ca tot veni vorba! Inspectoratul Scolar pot verifica usor adresa de resedinta a elevilor chiar cu ajutorul Politiei Locale. Doamne cate locuri vor fii libere la aceasta scoala. Chiar si directoarea stie de aceasta probleme dar nu poate face nimic ,ca doär totii traim de la locul de munca, nu!

      • Kuka Răspunde

        Stai liniștit, inclusiv de la inspectorat sunt câteva persoane în această situație, sigur nu se va întâmpla nimic!

  3. Vizionaru Răspunde

    Bai dobitocule, de ce trebuie făcută o clădire modernă lângă o clădire de mai bine de 200 de ani intr-un centru vechi de alte sute de ani! Ce dracu aveți ma dobitocilor de tot băgați rigips și termopane și pavaje de cacat in sute de ani de istorie arhitecturala de înaltă calitate! Toți țăranii inepți ați ajuns in funcții pe șpagă și cumetrii și acum vreți sa distrugeți și ce nu au reușit sa distrugă comuniștii, măcar aia aveau o viziune propagandistica ,ideologica, dar voi boilor ce dracu aveți cu centrul vechi?!

  4. Potoki This No Răspunde

    Concret, cine a respins proiectul ca sa stim exact cum sta situatia

    • Coica Răspunde

      Concret au respins cei cu cap si minte! Intelegi ? Sigur ca nu ,dar na comentezi si tu ca ce alceva sa faci!

  5. Irimuș Răspunde

    Proiectul a fost respins de o comisie din Ministerul Culturii. Ministerul Culturii este condus de PNL

  6. Marius Groza Răspunde

    Directorul PSD de la Moisil este incompetent

  7. Gica Răspunde

    Acolo e centrul istoric al Satmarului. Nu orice interventie isi are locul. Trebuie sa fie facuta in armonie cu spiritul zonei pentru a se pastra integritatea istorica. Ori proiectul respectiv se vede instant ca nu corespunde. E simplu, nu e un mister si nu miroase a interese. E justificata respingerea. In mod normal e si ilegal sa se faca asa ceva. E bine ca macar mai sunt entitati carora le pasa si de istoria locului. Fara istorie sunt de nicaieri si ne indreptam spre nicaieri. As recomanda un proiect adecvat sau o scoala noua daca intr-adevar este nevoie, ca loc avem destul pe toate directiile.

    • urbanism Răspunde

      Acel centru istoric este numai pentru unii. Alții fac tot posibilul să distrugă pe unde apucă. Nu contează nici că distrug orașul sau moștenirea arhitecturală.

    • Ion Răspunde

      Ai mare dreptate… pentru pastrarea asa zisei “ integritati istorice” propun dărâmarea “Casei de moda” a hotelului “ Aurora” si nu in ultimul rând a clădirii din curtea The Dome, toate in totala disonanta cu “ isoria locului”…

  8. unu Răspunde

    Hotelul Wiena ,pușcăria etc se încadrează în zonă?

  9. 1234 Răspunde

    Dragi pevecistapani faceti scoala in codru unde vi locu .

  10. Unul Răspunde

    Lasati-o mai moale cu constructia. Ia mai bine vedeti voi cati elevi din totalul inscris la scola asta au flotantul in buletin si defapt stau bine mersi in Paulesti,viile sm si etc.

  11. Soso Răspunde

    Rariti elevii ! De ce acolo-s cate 35 in clasa si la Ion Creanga ..maxim 20?

    • Kuka Răspunde

      Deoarece au părinți baștani și-i transportă în fiecare dimineață din M17 și Păulești, spre centru!
      Acesta este și motivul pentru aglomerația din trafic de la orele 8 și 12-14!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.