Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Sărbătorile la Satu Mare: Roată panoramică, trenuleț, Christmas party și Revelion în aer liber

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar pregătirile în municipiul Satu Mare sunt intense. Sătmărenii vor avea parte de multe noutăți și surprize, începând cu data de 30 noiembrie, atunci când va fi pornit iluminatul festiv și se va deschide Târgul de Crăciun.

În premieră la Satu Mare își va face apariția o roată panoramică spectaculoasă. ,,Este o noutate absolută”, spune primarul Kereskenyi Gabor, care a prezentat și tarifele: 30 de lei pentru 3 ture în roată pentru adulți, respectiv 20 de lei, tot pentru trei ture, pentru copii.

De asemenea, la fel ca anul trecut, în Pasajul Corneliu Coposu va fi amenajat un târg cu produse specifice Sărbătorilor, iar cei mici se vor putea bucura din nou de trenulețul Moșului.

În acest an vor fi luminițe și pe cele două poduri, dar și în cartiere, iar în Sătmărel se va înălța un frumos brad de Crăciun.

În cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc fel și fel de evenimente, dintre care amintim Christmas party-ul care va reuni artiști și DJ locali, iar sătmărenii se vor putea bucura de muzică retro și funky.

Revelionul va fi sărbătorit în aer liber în Piața 25 Octombrie, iar trecerea dintre ani va fi marcată cu un spectaculos foc de artificii.

Iluminatul de Sărbători va fi pornit în data de 30 noiembrie, la ora 18.00. Tot atunci va fi deschis și Târgul de Crăciun.

Vom reveni cu programul detaliat. Până atunci, iată câteva imagini cu roata panoramică ce se montează în Centrul Nou al orașului:

50 comentarii

  1. Marius Sabou Răspunde

    Cel mai frumos târg de Crăciun a fost in 2015 organizat de Victor Constantinovici

  2. Vizionaru Răspunde

    Fain! Luminite in cartiere,wow,brad in Sătmărel, sa mori tu Gabore,chiar și in Satmarel (?),foc de artificii ( pana acum nu era ecologic), roata ca la Oradea și Cluj,recunoști ca au existat alții înaintea ta,,(?) nici credincioșii nu au fost uitați, doamne ajuta!Se vede ca vin alegerile…Asa ca dacă vreți sa fie așa in fiecare an, nu doar o data din patru nu-l mai votați pe broscoiul vizionar!

  3. .... Răspunde

    Nu trebuie Targ de Craciun!
    Eu sarbatoresc Mos Gerila!

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Felicitari si sa speram ca din 2024 cand va fi gata pasarela si tot centru vechi sa avem organizate sarbatori care sa fie la nivelul oraselor moderne si civilizate. Si prin aceasta se arata respectul fata de cetateni, restul sant carcoteli ale frustatilor.

    • Vizionaru Răspunde

      Absolut de acord! A fost nevoie de atât de puțin pentru a ajunge un oraș modern și civilizat! O autogara nefuncțională de 4 ani,un parc inundat,pavaj, o pasarela strâmba vopsita verde,alb ( urmează rosu) , închiderea circulației in principalul hub de infrastructura de pe malul drept și transformarea străzilor adiacente in cioate înfundate, o buda ultramoderna intr-un centru vechi emblema “valorii și talentului”.Și când te gândești ca la Oradea,Brasov,Sibiu,Cluj,Alba,etc ,încă se mai chinuie sa devină moderni și civilizati…

      • Move like Jagger Răspunde

        In locul tau m-as muta rapid de-aici. Nu stiu cum mai poti rezista. “Principalul hub de infrastructura ”…:-)))) esti funny cum zice romanu’ :-))). Prin Timisoara ai trecut sa vezi strazi intregi din centrul vechi inchise pt trafic rutier? Deja faza cu Oradea/Cluj, e un cliseu, a devenit ceva mai tare ca Dubai :-)))

        • Vizionaru Răspunde

          Corect, cam asta este politica, sa ne mutam cât mai mulți de aici! Așa o sa fiți nu numai la 15 minute de morții mă-ti, dar și grofi peste un oraș de bugetari amanetați politic și pensionari! Dar grofi cum zice unguru!…Spre surprinderea ta am fost in multe orașe europene care au centru vechi pietonal ( autentice,nu kitsch-uri bășite cu buzi high-tech și pavaj futurist amestecat in vreo 5 culori și dimensiuni “inspicat” cu piatra cubica) dar crede-ma circulația prin acele orașe era cu totul altceva…Și oricum exista o pietonala, Coposu-25 Octombrie “ moarta” cum o vede Goboroz , eh, o sa mai aveți cât de curând încă un “cadavru”….Și întreb și io nu dau cu paru, ce studiu ați făcut voi înainte de a va apuca sa distrugeți centru vechi și nou deopotrivă? Vreun studiu arhitectural, cultural,istoric,peisagistic, de trafic,etc sau a fost doar viziunea de spritz a găștii inculte de la UDMR?

          • @Vizionaru orificiului

            Frustat ratat.

          • @Vizionaru orificiului

            În frunte cu mine. Nu știu de ce nu se pricepe că am așa un tic nervos și am predispoziție obligatorie de a aplauda orice ce emană din palat. Nu mă băgați de seamă. Scriam și eu că încă nu aveam planul făcut la comentarii de combatere a dujmanului de clasă. Deh.

      • Bozgor Răspunde

        Se vede că ești român,că ăia de obicei sunt proști,ca tine.Să-ți dau și exeple sa numai o muie sănătoasă de la un Sătmărean get beget?

  5. Angela Răspunde

    Sătmărean 1: in sfârșit un comentariu civilizat!
    Unora nu le convine absolut nimic, niciodată, oricare ar fi împrejurările.
    Sărbători fericite Satu-Mare !

  6. 🤔🤔😮😮😫😫 Răspunde

    Concluzia estem că noi nu vrem să fie bine. Ne complacem de situația dată. O zi pe an să fie bine, buli să fie indiferent de care, bineînțeles gratis să fie că în rest ne descurcăm ca și până acum. Și bineînțeles promisiuni sforăiitoare că maid în mandatul numărul n+1 se va și face ceva concret spre binele urbei. Că până acum numai ne-am pregătit! Am închis circulația în centrul vechi, de parcări ne doare în fund, studiu de circulație nu s-a făcut sau s-a făcut în dorul lelii. Variantele de circulație cum că ce parte se închide din centrul vechi se schimbă săptămânal că așa de bine ne-am fundamentat lucrarea că dacă sună cineva că e deranjat că nu poate merge până la scară cu jeepul și este ceva ștab se revine la soluție. Că doar nu o să circule omul de rușine pe jos. În paranteză nu am jeep, nu circul prin centru decât pe jos dar harababura provocată nu-mi place. Apropo, primarul nu mai vrea să circule și pe biță puțin că tot zicea că se tot vor face piste peste tot? Sau ziceți că sunt greu de făcut? Multe proiecte, multe avize, poaste vine iar autoritatea aeronautică și respinge??? Aaaa, sau ziceți că nu-și riscă integritatea corporală??? Auzi tu Christmas party și trenuleț! Zici că suntem Wien, Paris sau London! Mă să fie! Jalnic vă zic eu. Asta se cheamă pe limba cuiva CIFRA NYOMORÚSÁG. 😮😮😮🤔🤔🤔😉😫

  7. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Ca să parafrazez Grupul Divertis dintr-un spectacol de dinainte de 90: “Nu-i găină ca păunul și nici mobră ca Lăstunul”. Cine pricepe bine, cine nu asta este. 🤔😉 Resuscităm forțat o mumie, cam așa arată de afară. Dar nu mai bine întrebați-l pe Pataki cum stăm cu schiatul??? Că și aia este treabă grozavă! Încă 20 de ani și se va implementa sigur. Poate. Viteza melcului turbat și facem toate în jumate măsură numai să ne facem că facem ceva.

  8. Vizionaru Răspunde

    @ vizionarul orificiului ( UDMR).
    Da sunt frustrat când văd niște țărănoi imbecili cu aere de grofi scăpătați cum mutilează orașul din prostie și beție! Tocmai ei care ne tropăie cu niște husari in fiecare an “ ca așa este tradiția”.Dar adevarata tradiție și identitate culturală, moștenirea cea mai de preț , numita Centrul Vechi o transforma in ciolomale cu solduri de la Szalka Tuzep…RATAT ești doar tu, ca ai ajuns sa-i lingi in cur pe nemuricii ăștia pentru un post călduț de conțopișt! Așa ca hai sictir idiotule!

    • Smile Răspunde

      Dacă nu îţi convine nimic, poţi să pleci oriunde vrei tu, din comentariile tale văd că eşti cam frustrat, calm.

    • pentru lingăi Răspunde

      Podul 3 trebuia să fie gata acum un an, dar nici anul ăsta la termenul nou nu va fi. Nici pasarela nu se va găta la sfârșitul anului când are termen – doar s-a și anunțat că va fi prin martie gata, aeroportul idem la sfârșit de an. De fapt și reabilitarea parcului din centrul vechi are termen anul ăsta. Baiul e că dacă terminăm tot nu le folosim că vezi doamne lipsă ecepție, ceva autorizație și mai lipsește una-alta. Vezi Luna Șes, stația de autobus intermodal de pe Fabricii etc. Constat că orașul e plin e frustrați nerealizați care se mulțumesc cu puțin. Cât e tariful vostru la lins boașe?

  9. Vizionaru Răspunde

    Apropos, pe podul de la ștrand nu o sa fie luminițe? Ca eu așa înțelegeam asta vara de la Kermit ca lucrările sunt in grafic și podul o sa fie gata de Craciun!Si ma gândesc ca dacă o sa fie luminițe o sa-L vadă și avioanele și păsările călătoare și cine mai zboară pe acolo.

    • ghita Răspunde

      Si aeroportul tot de Craciun trebuie sa fie gata. Problema este ca la aeroport se pierd banutii de la UE daca nu este gata.

  10. Vizionaru Răspunde

    Imi place sa fac sex cu mortii ma-tii.

  11. Vizionaru Răspunde

    Fac si cu PNL

  12. vadimT Răspunde

    multora le place Clujul. Hai plecati, dar va trebe 5 ore sa traversati orasul, asa ca rabdare.
    Inainte sa comentati proiectele lui Gabor, laudati-va cu realizarile lui Coica, sau Cozma. Cand vine campania electorala sa vad cu ce o sa va laudati. Dar in afara de dat cu noroi in altu, mai stiti ceva?

    • Vasy Răspunde

      Eu am raspunsul: toate realizarile UDMR-ului sunt defapt proiecte incepute ale altor partide si defapt udmr-ul doar a realizat ceea ce a inceput Coica si restul… Unde pot sa pariez pe un raspuns de genul asta ?

      • Steluta Răspunde

        No ia zi-mi si mie macar 1 (un) “proiect inceput de Coica si altii”! Esti frustrat si ofticat ca ungurul face treaba 😀
        Si va castiga la anu’ detasat :))

        • 😮😮😮 Răspunde

          Poate eventual cele 10 pubele de gunoi din Soareului care de atunci au și fost demult schimbate?? Ar trebui să fie o materia la facultatea de Administrație publică cum nu se conduce o primărie, nici măcar la o comună prăpădită – titular curs indubitabil dr. DJ MC C. Cât a fost cei 4 ani la semnătură titular ne-a costat cel puțin 10 până vom reuși să recuperăm.

  13. 😝 Răspunde

    Primăria mai bine făcea 2 roti gigant la picioarele noului pod, căci pod ciuciu! La anu și la mulți ani!

  14. Sandra Răspunde

    Felicitari pentru ca ati schimbat fata orasului ! Cu inchiderea centrului e mai nasol..cu circulatia..vadul comercial..statii de autobus..un pic aiurea.

  15. Altu Răspunde

    Foarte bine că a închis centrul. Ce mai plâng jegurile bugetare că nu pot merge cu mașina până în ușa instituției. Pe iobagi îi doare in bască de centru,ei lucrează pe la periferie. Numai grofii paraziți au loc de muncă în centru și câțiva comercianți, în rest adevărații muncitori nu au treabă cu centrul. Eu de exemplu, merg prin centru de maxim 5 ori pe an. Bravo Gabore, să moară jegurile bugetare de ciudă.

    • Altu Răspunde

      Așa e când stau la Stâna. Nu mai apuc să vin la Marele Sat decâr rar. Și ce eveniment mai e pentru mine!!! Sunt prea prost ca să-mi dau seama că examenul lucrării se va da când se vor apuca cei de la Manevi să refacă hotelul. Că atunci va fi show. Gabore mai trimite ceva maro că pe ăsta l-am consumat deja. Pfoai tată!

      • Altu Răspunde

        Vai de capul tău, așa bine poți trăi în orașul acesta fără să mergi prin centru. Problema mare e că “vedetele” nu își mai pot etala bolizii prin centru, paraziții nu au mașina la ușa și trebuie să meargă pe jos,o blasfemie pt bujetarul român.

        • Altu Răspunde

          Problema dragul meu este că nu numai la asta se rezumă totul. Dacă faci ceva sau limitezi ceva atunci creezi înainte alternative și nu invers.. Pentru că nu numai bujetari sunt ci o grămadă de instituții, bănci și alte cele la care acum nu poți ajunge. În frunte cu Procuratura. Gândește-te cum ajung la audieri răufăcătorii. Pe jos? Sau facem excepții cu ele așa cum facem excepții și cu clienții hotelurilor de acolo sau ale băncilor. Sau cu aprovizionarea magazinelor. Și dacă așa procedăm atunci ce am mai făcut? Că am dat la rahat o palmă. Aici nu de școli e vorba în primul rând. Tu ca și UAT îți parașutezi instituțiile hăpt acolo în șentru după care îngrădești accesul. Dar cum am zis asta tu din Stâna nu ai cum să pricepi.

  16. Românurile. Răspunde

    Dacă se face,de ce se face.Daca nu se face de ce nu se face. Nu va convine nimic.

  17. Adjóò Răspunde

    Korhazu sa mănânce carnea de pe tine Gabor bacsi da fac 20min 200metri de pe Lucaciu pana tribunal futute in inima nu a avut Tarrbeton geci la cine sa vanda pavajele leai cumparat tu mancatear azilu

    • Altu Răspunde

      @Adjoo, dacă ți -ai da fundul jos din mașină ai face 5 minute maxim,Birjarule

      • Adjóò Răspunde

        Okos tojas nam treaba centru da trebue sa ajung lucru zona baritiu si la ce plm vrei sa vezi in centri vechi ca nici centru nou nu umbla nici diavolu na da o facut Tarrbeton bani asta inportant

        • Fact Răspunde

          Nu exista firma in SM care sa termine la timp lucrarile mi-a spus asta un mare roman care dupa ce a schimbat vreo 3 firme s-a dus la ei pt o lucrare serioasa. Intra si tu la licitatie nu-i interzis. Daca mergi pe jos mai vezi si oameni destui prin centru pietonal. Nu uita ca nu-i asa mare orasul sa fie plin de studenti, turisti…

        • Altu Răspunde

          @Adjoo, și eu lucrez pe Barițiu,elui stau in M16,merg fără probleme. Du-te pe Corvinilor, Avram Iancu,Fabricii,Rodnei , și ești pe Barițiu. Sunt variante.

        • Coposu Răspunde

          Hai la sa-ti dau un mumu la Centrul Vechi

  18. Adjóò Răspunde

    Na bine altu o sa merg prin Baia Mare sa vezi tu centru o zi buna

  19. Adjóò Răspunde

    @coposu da sai dau eu la nevastata si tu sa te uiti zdreanta

  20. Adjóò Răspunde

    Mai binye făcea acolea ca la Roata norocului ca să câștigăm și noi ceva din comisioanele alea. Măcar ceva fărâmituri. Hai că încă se poate și vinye alegeri polgarmeshterur! Haripa ei de trabă!

    • Setcadou Răspunde

      Nu-ti ajunge ajutorul social din bani publici ? mai vrei si comisioane si roata norocului.Chiar ca esti nesimtit.

      • Adjóò Răspunde

        Poi io de unde să mai strâng bani pentru aifon că plâng toți puradeii deja că vor și ei. De pirandă să nici nu mai pomenesc! Consideră asta un ajutor pentru pacea socială.

  21. Soso Răspunde

    Votez cu Gabor..Cum necum..da se vede ceva in oras spre deosebire de anii trecuti..A realizat multe! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.