Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Soluții pentru debirocratizare. Radu Panait, mentorul unor tineri în cadrul proiectului „România fără dosar”

Radu Panait va fi mentorul unor tineri talentați în cadrul proiectului „România fără dosar”. Deputatul lucrează cu mai mulți studenți, iar în cadrul proiectului vor fi propuse soluții pentru debirocratizarea administrației publice.

,,Am plăcerea de a fi mentorul unor tineri foarte talentați în cadrul proiectului „România fără dosar”. În cadrul hackatonului, care se desfășoară în aceste zile, lucrez cu 2 echipe alcătuite din 4 studenți (2 din zona de IT și 2 care vor propune planul de comunicare a soluției tehnice). Am ocazia astfel să lucrez cu studenți din 8 mari universități și abia aștept să văd soluțiile pe care le propun pentru debirocratizare!”, a transmis deputatul Radu Panait.

Universitatea din București organizează, în parteneriat cu Camera Deputaților și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în perioada 10 – 24 noiembrie 2023, cea de-a IV-a ediție a hackathon-ului studențesc „România fără dosar” și invită studenții din toată țara să înscrie soluțiile lor care să ajute la debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative în instituțiile publice. Finala se va desfășura în data de 24 noiembrie la Cluj-Napoca.

 

9 comentarii

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Când un USR -ist vrea sa facă ceva și pare bun sigur are de gând să ne ardă. Lor oricum le place sa fie arși de oricine oricând și dacă se poate cât mai mulți. Mue USR

  2. .... Răspunde

    USR se ocupa doar de prostii. Alianță românească nu ii intereseaza

  3. Daria Răspunde

    Nu cred ca USR stie cu ce se mananca administratia, e usor sa vezi si sa iei decizii din afara…fara sa stii ce greutati intampina. Varstnicii nu au competente in digitalizare..nu toata lumea stie sa trimita acte online si nu toti au nepoti care sa-i ajute. Voi nu stiti decat..TREBUIE..trebuie asta..cealalta..vaccin obligatoriu..Din cauza vaccinului mi s-au imbolnavit grav oameni dragi sau au murit. Sa nu mai aud de USR..Plus ca familia e formata din barbat..femeie..si copii..

    • Mooie PNL & PSD Răspunde

      Doamne cât poți să fii de proastă!
      Ți-au murit oamenii dragi de bătrânețe și că tu i-ai convins să nu se vaccineze, că ești o vacă proastă, culturalizată pe feizbuk! Ăsta este adevăratul motiv, doar că de proastă ce ești, nu concepi că alții au dreptate și cauți vinovați în alte persoane, când singurul vinovat ești TU!

  4. Satmareanul Răspunde

    Vin alegerile vin … si daca nu are ce prezenta … trebuie sa se gandeasca si la viitorul lui … adica sa stea bine mersi pe bani multi si sa nu dea socoteala.

    Dar nu fiti suparati ca voi l-ati votat cum l-ati votat si pe ficusul de la Cotroceni si dupa va plangeti …

    Asa e poporul asta … se plange dupa ce a facut cu mana lui si dadea M@IE la toti … uite cum se intoarce M@IA ca un bumerang dar macar de v-ar crapa …

  5. părerea mea Răspunde

    Tind să dau dreptate lui @Daria. Asta că domnul deputat face concurs cu ceva echipe de studenți că hai să ne jucăm de-a debirocratizarea și digitalizarea este una. Dar problema nu este că fizic și tehnic ce se poate realiza, că se poate realiza asta este clar. Dar acei copiii nu au avut treabă cu tarele sistemului, ei doar visează aici ceva de genul SF cu ce bine ar fi dacă ar fi. Și atât. Adevărul este că pentru debirocratizare trebuie voință politică. Iar în momentul în care tocmai onor guvernul anunță că reduce numărul de secretari de stat și de consilieri fără număr, fără număr dar de fapt toate rămân la fel (nimeni nu a plecat ba din contră!) dacă nu se mai și angajează atunci despre ce mai povestim?

    • Părerea ta contează! Răspunde

      Nimeni nu susține că trebuiesc desființate ghișeele clasice (cel puțin nu deocamdată) sau caseriile instituțiilor, ci doar că este obligatoriu să găsim alternative pentru cei care vor și pot să plătească online sau să-și rezolve problemele cu instituțiile statului (degeaba) fără o prezență fizică în fața unui funcționar sictirit!
      Ideea este super OK, cu atât mai mult cu cât se încearcă implicarea tinerilor, viitorul țării!
      Problema este că individul care prezintă această posibilă soluție este de la USR, nu de la penali sau ciumați! Votați fiecare după cum vă indică conștiința (dacă aveți), dar nu vă plângeți ulterior de clasa politică!!
      Din cele spuse de @Daria, este clar că ea este un funcționar care-și simte amenințat postul călduț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.