Ultima actualizare: azi, 13:20

Naţionale

Alertă medicală: cazuri de difterie confirmate în țară! Afecțiunea n-a mai apărut de zeci de ani

Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în Capitală, primele astfel de cazuri de după 1989, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare, informează Digi24.

Ministerul Sănătăţii arată că este vorba despre doi bărbaţi consumatori de droguri, infectaţi HIV, care au o evoluţie favorabilă. Acest tip de afecţiune apare în special la persoane din grupuri vulnerabile.

„Doi pacienţi în vârstă de 38 şi 40 ani, bărbaţi, consumatori de droguri, infectaţi HIV, au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate. Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii sâmbătă, într-un comunicat.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi. Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.