Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Atenție, șoferi! Amenzile sunt uriașe dacă mergeți fără cauciucuri de iarnă pe zăpadă sau polei

Șoferii care circulă pe drumurile publice cu zăpadă sau polei, având mașinile neechipate corespunzător, riscă amenzi uriașe.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porțiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanțe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția Română.

Din 1 noiembrie 2011, era obligatoriu ca anvelopele de iarnă să fie utilizate în perioada noiembrie – martie, conform „Legii cauciucurilor de iarnă”, însă din 2022, legea a fost modificată și nu se mai specifică obligativitatea unui anumit interval de timp. Astfel, șoferii care nu își montează anvelopele de iarnă în condițiile prevăzute de lege riscă sancțiuni. Fapta constituie contravenție și se penalizează cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificatul de înmatriculare a vehiculului.

în cazul autovehiculelor de marfă de peste 3,5 tone și al celor de transport persoane, cu mai mult de 9 locuri pe scaun, există și obligativitatea montării pe roți a lanțurilor sau altor echipamente antiderapante certificate. Există și obligativitatea de a avea un săculeț de nisip și o lopată în cazul în care se merge la munte, pe drumuri cu risc mare.

Un comentariu

  1. 🤒🤒🤒 Răspunde

    POLIȚIA NU ARE ALTCEVA MAI BUN DE FĂCUT??? NUMAI SĂ IASĂ LA VÂNĂTOARE??? JEGURI ORDINARE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.