Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

COD ROȘU de inundații în județul Satu Mare, până vineri la miezul nopții!

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii instituie codul roșu, începând de astăzi, 14 decembrie, de la ora 15:00, până vineri, la miezul nopții.

Acesta va afecta râul Crasna – sectorul situat în aval de stația hidrometrică Supuru de Jos (sector îndiguit – judeţul Satu Mare).

Totodată, în următoarele 24 de ore este în vigoare un cod portocaliu de viituri, respectiv în intervalul 14.12.2023, ora 12:00 – 15.12.2023, ora 12:00, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş) și Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare).

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 12:00, până vineri, la miezul nopții, este instituit codul galben, pentru râuri din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş) și Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare).

Același cod este activ și în intervalul 14.12.2023, ora 12:00 – 15.12.2023, ora 06:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Iza (judeţul Maramureş) și Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Specialiștii atrag atenția cetățenilor:

  • NU traversați prin vaduri!
  • NU vă adăpostiți sub poduri!
  • NU desfășurați activități în preajma cursurilor de apă aflate sub incidența codurilor hidrologice!

De asemenea, atât autoritățile locale, cât și riveranii să verifice constant dacă șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale sunt întreținute corespunzător. Toți deținătorii de poduri și podețe trebuie să mențină în permanență curată secțiunea de scurgere a apelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.