Ultima actualizare: azi, 17:37

 

Locale

FOTO. 11 sedii de poliţie din judeţ, renovate din fonduri nerambursabile

În perioada iunie 2019-decembrie 2023, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost implementat proiectul ,,SAGA-Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră România-Ucraina.”

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având ca lider Inspectoratul General al Poliției Române, obiectivul principal fiind creșterea cooperării regionale, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transfrontaliere la granița României cu Ucraina.

În realizarea proiectului, cu o valoare totală de 5.209.341,07 de euro, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a fost un partener activ și implicat, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Departamentul de poliție Regional Ivano Frankivsk Ucraina, I.P.J. Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Maramureș, I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Activitățile proiectului au fost de o complexitate ridicată, implicând realizarea unei platforme de cooperare IT România-Ucraina, organizarea unor activități de schimburi de experiență și bune practici, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare revenindu-i sarcina de a  efectua lucrări de reparații a 11 sedii de poliție aflate în administrare.

Prin activitățile organizate și desfășurate în cadrul acestui proiect, s-a urmărit atingerea principalului scop, respectiv creșterea cooperării transfrontaliere cu instituția poliției din țara vecină, Ucraina, lupta împotriva criminalității fiind o preocupare comună a polițiștilor din ambele state.

Pe această cale, mulțumim pentru colaborare instituției Prefectului județului Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei municipiului Satu Mare, precum și tuturor celorlalte instituții ale M.A.I. din județul nostru.

2 comentarii

  1. Feri Poker Răspunde

    Doar spoiala exterioara sau s-a facut si in interior ceva ???Pentru ca stim ca posturile de politie aveau majoritatea dintre ele wc-ul in curte iar locatarii acestora nu aveau baie in niciunul dintre apartamentele din cladire !!Si clar aceste posturi de politie trebuie urgent reinfiintate dupa “marea reorganizare” dictata de basescu ospatarului din Arad prin 2010 !Desfiintarea posturilor,cea mai mare greseala acceptata de Ministerul de Interne !!

  2. GB Răspunde

    Dintr-o poză rezultă că așa sunt și interior, iar de cum le știa lumea și ce vedem în poze e cerul și pământul. Bravo lor! și la mai mare că județul are multe comune și tot atâtea Posturi de Poliție (și nu degeaba am scris cu litere mari deoarece din câte îmi dau seama un sediu este cel de pe Cuza Vodă iar celelalte 10 par să fie posturi de poliție). Deci concluzia e că există, cu toate că sau desființat la reorganizare dar la aproximativ un an și-au dat seama de greșeală și le-au reînființat (Ungaria a adoptat sistemul cu aproximativ 8-10 ani înaintea noastră și a creat aceeași nemulțumire publică referitor la lipsa polițiștilor în sate cu efect direct asupra creșterii infracționalității în mediul rural) … E drept că a rezultat o struțo-cămilă, îmbinare sistem vechi cu nou, dar a fost un compromis necesar pentru a contracara problemele apărute ca în Ungaria. O fi bine? .. o fi rău? Asta e! Înapoi nu putem da, așa că mergem înainte!(dar nu e totuna în ce direcție).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.