Ultima actualizare: azi, 17:08

Locale

FOTO. Aglomerație infernală spre Halmeu. Sute de TIR-uri așteaptă la coadă

Prefectul Radu Roca, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu s-a deplasat în această dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu pentru a verifica modul în care colaborează instituțiile abilitate pentru fluidizarea traficului în zonă și pentru evitarea unor accidente rutiere.

,,La Punctul de Trecere al Frontierei de la Halmeu, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. A fost suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Pentru evitarea accidentelor rutiere colaborarea instituțională trebuie să fie perfectă în aceste zile și am cerut prezența permanentă în teren a echipajelor de la Poliția Rutieră, Poliția de Frontieră și Jandarmerie”, a spus  prefectul Radu Roca.

Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă. Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.

Pentru că staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile din zona punctului de trecere a frontierei, Halmeu, Turulung, Drăgușeni.

Situația camioanelor la ieșirea din țară prin PTF Halmeu, 08.12.2023, ora 07:00.

– timpi de așteptare – 720 min;

– număr camioane – 200, care sunt staționate în afara localităților;

– capătul coloanei este situat la aproximativ 2 kilometri față de sensul giratoriu situat la intersecția DN1 C cu DN 19 (Drăgușeni-Livada-Ciuperceni).

5 comentarii

 1. 🤒🤒🤒 Răspunde

  AFARĂ AFARĂ CU UCRAINENII DIN ȚARĂ!!!

  • Boule Răspunde

   Cu ungurii, ai vrut sa spui!
   SLAVA UCRAINA!

   Ungurii cu vikor orban sunt cei mai sugaci popor al europei! Mooie ungaria!

 2. 🤒🤒🤒 Răspunde

  AFARĂ AFARĂ CU UCRAINENII DIN ȚARĂ!!! SLAVĂ RUSIA!!!!

 3. 🤒🤒🤒 Răspunde

  AFARĂ AFARĂ CU UCRAINENII DIN ȚARĂ!!! SLAVĂ RUSIA!!!! SLAVĂ VLADIMIR PUTIN!!!

 4. Vari Răspunde

  Nu mai murdăriți spațiul ..!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.