Misterul pâinilor de pe o bancă din cartierul Solidarității din municipiul Satu Mare a fost rezolvat, dezvăluind o frumoasă tradiție inspirată din Turcia.
Un bărbat cu origini turcești din București, numit Ural Sinan, a lansat o campanie pe Facebook, îndemnând oamenii să ofere pâine. Jurnaliștii PortalSM au vorbit cu Ural Sinan, aflând, astfel, că această inițiativă a devenit o tradiție anuală, aducând împreună participanți din toate colțurile României.
Bărbatul este proprietarul unui magazin de bricege și cuțite, precizând că primele 40 de persoane care vor face acest gest, vor primi cadou un set de bricege.
„Este o tradiție practicată în Turcia. Cumperi apr 20-25 de pâini (din 1 sau 2 Ron, nu important!) de la un market sau un brutărie din apropiere. (Cu un buget de aproximativ 20 – 30 Ron). Le pui într-o pungă. Scrieți pe ea, ca să se înțeleagă: “PAINE AGĂȚATA. ORICINE ARE NEVOIE DE EL POATE LUA CÂT ARE NEVOİE FĂRĂ SĂ CEARĂ PE NİMENİ!” O agăți pe ușa market sau a brutăriei sau într-un loc convenabil și vizibil. Îi faci o fotografie și o postezi sub această postare. Voi trimite gratuit, mai jos set de bricege (2bucăți) (100 Ron normal preț/set) primelor 40 de persoane care își fac acest angajament. (Donatia va fi inchisa dupa primele 40 de angajamente. Si vom astepta fotografii de la prietenii angajati in 24 de ore) Îl voi dezvălui pe cel care nu își susține angajamentul! Vă rugăm să luați un angajament având în vedere asta! Veți plăti doar ron pachet și taxa de transport (Acoper jumătate din transport)
Se face 800 – 1000 de pâini în total. Cred că o vei face cu bună credință. Și am încredere în toată lumea! Trișorul îi va da socoteala lui Dumnezeu! Cei care ajută și cei care primesc ajutor nu se vor vedea Poate că nevoile zilnice de pâine ale unei familii vor fi satisfăcute fără să jignească pe nimeni. Dumnezeu să vă accepte ajutorul”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.
Pâinea din Satu Mare, găsită pe banca din cartier, a fost donată. așadar, de un tânăr care a decis să ia parte la campania lui Ural Sinan, din acest an. Astfel de pâini au fost găsite în mai multe orașe din România, fiind lăsate de oameni care au decis să ia parte la campanie.