Ultima actualizare: azi, 10:58

Locale

Părintele Ionel Jurja în plineşte 70 de ani! La mulţi ani!

Părintele Ionel Jurja, un preot cu o istorie remarcabilă și o contribuție semnificativă în comunitatea greco catolică, în special din Odoreu, împlinește astăzi venerabila vârstă de 70 de ani. El slujeşte în numele Domnului de peste 40 de ani. Născut într-o epocă marcată de schimbări și provocări, părintele Jurja a devenit un stâlp al comunității prin devotamentul și sacrificiul său.

Hirotonit pe 17 septembrie 1980, Părintele Jurja a început călătoria sa spirituală într-o perioadă dificilă pentru Biserica Greco-Catolică. Primii săi 10 ani de slujire au fost petrecuți în clandestinitate, o perioadă de profundă încercare pentru Biserica Greco-Catolică din România. Această perioadă a fost marcată de interdicții și persecuții, dar Părintele Jurja a continuat să-și îndeplinească misiunea cu credință și curaj.

După acea perioadă dificilă, părintele Jurja a slujit în Parohia Greco-Catolică din Odoreu. Rolul său nu a fost doar acela de lider spiritual, ci și de consilier și mentor pentru membrii comunității. Acest lucru a fost recunoscut și apreciat de autoritățile locale.

În semn de recunoaștere a contribuției sale remarcabile, Primăria și Consiliul Local din Odoreu i-au acordat părintelui Jurja Diploma de Cetățean de Onoare al comunei. Această distincție simbolizează aprecierea profundă pentru cei peste 40 de ani de serviciu neîntrerupt în beneficiul comunității și al cetățenilor săi.

Prin munca și dedicarea sa, Părintele Jurja a devenit un exemplu de urmat, demonstrând puterea credinței și a comunității în vremuri de încercare.

Astăzi, când sărbătorim această piatră de hotar în viața Părintelui Jurja, ne amintim de sacrificiile sale, de reziliența și de dragostea necondiționată față de comunitatea sa.

Consiliul Parohial şi comunitatea din Odoreu îi transmit Părintelui Ionel Jurja: La mulți ani!

 

3 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    Gramatica este din ce în ce mai rară în Satu Mare.

  2. .... Răspunde

    Greco catolicii sunt trădători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.