PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițiștii controversați din județul vecin. L-au ajutat, s-au lăudat, apoi i-au luat permisul

Polițiștii care au ajutat o gravidă aflată în travaliu să ajungă la maternitate au schimbat foaia: l-au sancționat pe șofer și ulterior i-au reținut permisul, titrează sportulsalajean.ro.

Totul s-a petrecut în primăvara acestui an, atunci când oamenii legii au identificat în trafic un autoturism ce rula cu mare viteză. Mașina a fost oprită de polițiști, iar de la volan a ieșit de urgență un bărbat, care le spunea polițiștilor că soția sa e în travaliu și îi implora să nu îl amendeze pentru că a depășit viteza legală. Fără să stea prea mult pe gânduri, polițiștii i-au făcut cale liberă cu girofarul tinerei de 22 de ani. Autospeciala Poliției a escortat autoturismul în care se afla femeia în travaliu până în fața secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

După câteva luni, însă, conducătorul auto a primit un telefon de la Poliție! Fusese invitat la sediu, la Zalău, pentru a primi un “cadou”. Oamenii legii i-au reținut permisul de conducere pentru următoarele trei luni.

,,Este adevărat. Bărbatul care a condus autoturismul în seara respectivă, a fost contactat telefonic de polițiștii rutieri, a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Zalău pentru a i se întocmi proces-verbal de constatare a contravenției și a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., cu avertisment, fiind dispusă totodată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru ziarul Știrile din Sălaj.

Șoferul a atacat procesul verbal întocmit de polițiști.


CITEȘTE ȘI: