Ultima actualizare: ieri, 20:55

Naţionale

Polițiștii de penitenciare amenință că vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și Revelion

Polițiștii de penitenciare din România anunță că, în zilele care urmează, vor refuza să mai primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion vor lăsa pușcăriile nepăzite. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

„Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu  ii putem păzi de hoții din Guvern. Joi, 14 decembrie 2023, polițiștii de penitenciare refuză să mai intre în serviciu, iar in zilele care urmează vor refuza să mai primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion vor lăsa pușcăriile nepăzite. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Guvernul României a reușit “performanța” de promite majorarea doar cu 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, pentru a susține sutele de mii de sinecuri, corupția și iresponsabilitatea in cheltuirea banilor publici, in timp ce somnorosul șef al statului se lăfăie într-un lux supărător de extravagant, plătit de un prim-ministru fomist de putere și cu vocație de președinte de țară”, a transmis Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

FSANP consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive, spre bucuria infractorilor care ușor, ușor pun stăpânire pe România.

Foto: Octav Ganea/INQUAM PHOTO

5 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Tara de protestatari si spagari. Noi platitorii de taxe care muncim trebuie sa suportam faptul ca astia de la stat la care le dam salarii nesimtite doar ne cer spaga la tot pasul si protesteaza. Oameni buni nu va tine nimeni cu forta in functii. Sau inca nu ati rentabilizat spaga data pentru functii?

    • Aurel Răspunde

      …nici pe tine in țară nu te tine nimeni să lucrezi și să plătești salariile bugetarilor!.

  2. Varu Răspunde

    Ați putea să-i luați acasă pe deținuți, așa nu veți fi singuri de sărbători.Mai lăsați sentajele ăstea ieftine.

  3. Altu Răspunde

    Demisia și la muncă,bugetari nesimțiți

  4. Vasy Răspunde

    Eu i-as da afara si as angaja altii care se multumesc pentru salariile alea… Este alta generatie care termina faculatatea si nu au unde sa se angajeze de ei…. dar na… e doar o parare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.