Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Sătmărean amendat cu 1.200 de lei după ce a cumpărat un porc

Un sătmărean a fost amendat cu 1.200 de lei după ce a cumpărat un porc fără documente. Inspectorii DSVSA a aplicat și trei avertismente.

În această săptămână, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 82 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. DSVSA a intensificat frecvența controalelor oficiale pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene.

În urma acestor controale, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, din care o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei pentru o exploatație non-profesională din localitatea Crucișor și trei avertismente pentru trei exploatații non-profesionale din localitățile Acâș, Beltiug și Lelei, pentru vânzarea/cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor a altor animale în efectivele existente.

În această perioadă, în județul Satu Mare, evoluează focare de pestă porcină africană în localitățile Corund, Lelei, Viile Satu Mare, Dara și Acâș. Toate focarele din localitatea Urziceni au fost stinse.

 

8 comentarii

  1. Vlad Haiduc Răspunde

    Adi Cozma ai zis ca taranii pot sa isi vanda porcii fara sa fie amendati. Mincinosule!

    • sheps Răspunde

      Porcul nu avea declarația pe proprie răspundere completată la zi iar fostul proprietar nu și-a actualizat cazierul fiscal, diploma de absolvire a studiilor și adeverința de vaccinare. Atât pentru el cât și pentru porc. 😉

  2. Dacian Ferrari Răspunde

    Ieri in Vama Halmeu am vaut un TIR condus de fratele deputatui Cozma care aducea porci din Ucraina.

  3. x Răspunde

    Poate nu ar fi rau ca cei de la DSVSA sa precizeze concret, pe intelesul tuturor, ce trebuie sa faci daca vrei sa cumperi/vinzi un porc dintr-o gospodarie, pentru a fi in legalitate. (Eu nu stiu despre ce documente se vorbeste , nefiind de specialitate!)

  4. Daria Răspunde

    Porcu trebuia sa aiba analizele la zi..sau cum?

  5. Vasy Răspunde

    E foame mare de amenzi, au facut bugetul pe anu’ viitor si nu le iese doar daca intra si amenzile…. deci la anu’ vor fi amenzi pt orice gainarie.

  6. Iulian Câcău Răspunde

    Amenzile sunt binevenite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.