Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Campionii scrimei românești se antrenează în frig. Deputatul Magyar cere intervenția Agenției pentru Sport

Campionii scrimei românești se antrenează în frig, iar deputatul Magyar Lóránd cere Agenției pentru Sport să asigure condiții normale sportivilor.

Satu Mare a dat scrimei mondiale o pleiadă de campioni olimpici, mondiali și europeni. Școala sătmăreană își continuă tradiția prin cele două cluburi CS Satu Mare (club departamental) și CSM Olimpia Satu Mare, club finanțat de Consiliul Local și Primăria municipiului Satu Mare, care anul trecut au cucerit numeroase medalii la competițiile naționale și internaționale. Din păcate, sportivii din Satu Mare își desfășoară activitatea în condiții improprii în sala de Scrimă “Alexandru Csipler”, spune deputatul Magyar Lorand.

,,Sportivii se antrenează la o temperată de sub 15 grade din cauza lipsei de investiții la sala de scrimă”, spune deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, care va sesiza Agenția Națională pentru Sport și președintele agenției Elisabeta Lipă.

Primăria municipiului Satu Mare a câștigat o finanțare nerambursabilă în valoare de 6.000.000 lei pentru reabilitarea sălii de scrimă, dar proiectul este blocat Agenția Națională pentru Sport, instituția care administrează în prezent imobilul prin CS Satu Mare.

,,Primăria municipiului Satu Mare vrea să reabiliteze sala de scrimă și a obținut fonduri europene. Din păcate, Agenția Națională pentru Sport a blocat proiectul. Nu înțeleg atitudinea agenției și a doamnei președinte Elisabeta Lipă, altfel o mare campioană a sportului mondial”, a mai precizat deputatul  Magyar Lóránd.

13 comentarii

  1. Noric Răspunde

    Cufuritu aista s-epricepe la toate.Taci dracului ma ciochist de Ciocciolina nu vezi cat de charaghios esti!

  2. Calin Culcean Răspunde

    Felicitari pentru atitudine!

  3. Stahlopramen Răspunde

    Păi dacă bănuții scrimei sătmărene se duc pe cai verzi pe pereți și pe apa sâmbetei colo la kutya de la freelife ca sărmanii căței cică au blană așa de chichi. Se zvonește ca resursele nu numai ale scrimerilor așa limitate cum or fi ele acolo le trăsnește ăla unu isten: pe sutele de câini vagabonzi care merită cică să fie salvați… și va mirați ca se face sport în frig. Mutați csipleraiul la freelife și dacă vă e frig vă consolați măcar cu ideea ca faceți pe eroii muncii socialiste.
    Un lucru bun făcură comuniștii din cotarlele cu pricina: sopon.

  4. David Răspunde

    Gândiți-vă că acest păcălici este la al doilea mandat de derutat in Parlamentul României și încă o să-și mai cumpere unu Nu știu ce-și dorește, nu mai are bani pentru încă un mandat ? E de la udemere, dacă asta vă interesează pe voi cetățeni care vă țineți barosani că nu votați! Somnul națiunii naște monștri ! Pace vouă adormiților in domnu !

  5. Marius Groza Răspunde

    Scrima trebui sustinuta. Din pacate nimeni de la Bucuresti nu da doi bani pe acest sport.

    • Adi Răspunde

      Scrima este sustinuta! Dar nu la Satu Mare. Scoala satmareana de scrima si la ora actuala “matura” pe jos cu restul echipelor. Deci talente au fost, sunt, si vor fii. Dar POLITICA si-a bagat coada si aici, unde nu trebuia. Daca nu pot sa ne “bata”, ne distrug infrastructura. D-na GENERAL LIPA de ce sa blocheze fondurile ptr Satu Mare, cand poate sprijini echipa ei de suflet DINAMO si inamicul ei STEAUA sau ori ce alta echipa de dincolo de carpati din bani ptr satmar. La rezultate obtinute de satmareni oare de ce nu sunt prezent in selectionata Romaniei? Nu ptr ca sunt slabi.
      Mari campioni juniori si cadeti au fost “furati” de catre echipe din Ungaria, Germania, Suedia ajungand la rezultate pe care “acasa” nu puteau din cauza politicii. Si la ora actuala sunt antrenori emeriti in tara adoptiva cu multe rezultate.

  6. Radisson Răspunde

    Daca se cere ii o problema, daca nu se cere ii o problema, daca s-a dat de ce acolo si nu aici, daca nu s-a dat iarasi probleme, daca se face ceva ii o problema, daca nu se face, ii o problema.
    Hotărâți-vă odata sclavilor in tara sclavilor, ce vreti ?

  7. GB Răspunde

    Tradiția, prestigiul și nivelul scrimei sătmărene o cer: O sală/infrastructură nouă a noastră/a Sătmarului!! Modernă(o arenă a scrimei cum văd pe la marile concursuri), utilă, etc. Da, parcă ar fi definiția a unei dorințe de zeci de ani a Sătmarului numită “POLIVALENTĂ”. Sala actuală e cum e(veche/mică/etc) ce mai, e depășită, bună de rezervă. “Nenea” Lorant pentru asta să te lupți “cu ai tăi”, asta vreau eu ca alegător(nu luptă surdă/aiurea politică declarativă), să fac cu tine galerie în tribunele arenei sătmărene, să ne susținem echipa împreună să fim mândrii de ei când îi “tăbăcesc” pe cei din restul țării și nu numai. Avansul(6mil.) îl avem, locul stadionul Olimpia(oricum gura lumii zice de mult că se vrea demolat și la cum arată nu prea ai ce face=pt. blocuri-să vă ferească d-zeu!!), un proiect bun și în 3 ani Lipă e istorie! Ți-am dat o idee de proiect cu care dacă te duci la Primar&presă și zici că e al tău nici nu mă supăr. Sporrrr…

    • Adi Răspunde

      Ce are sătmaru, sală dedicată pentru scrimă echipată și utilată, nu prea mai are nimeni. Sală polivalentă e o idee acceptabilă mai ales că se poate folosi și pentru scopuri economice. Sala de scrimă nu trebuie reconstruită ci doar modernizată, ridicată la standarde mondiale. E mai ieftin decât să contruiești o sală polivalentă. Nu că nu ar avea vreo utilitate.
      Inainte de 89 vara aici se antrena selectionata natională. Oraș mic, sportivi erau mai ușor de supravegheat și de ținut in frâu, și antrenori pe măsură pe lângă cei din cadru selecționatei.

  8. Gustav Răspunde

    In Satmar sportul si cultura sunt sustinute doar cu gura. Iar talentele pleaca. Si ramane…ce ramane, calea pierzaniei.

  9. c-block Răspunde

    Nu stiu de ce va mirati ca pe cei din structurile superioare le doare in basca. Numai aduceti aminte acum doar cativa ani cand propria noastra ministresa de tineret si sport de pe vremea Dancila – adica Ioana Bran- a vrut s[ desfiinteze si clasele/catedra de scrima de la liceul cu program sportiv. Pai daca asta se doreste cine suntem noi ca sa ne impotrivim! Asa ca va rog daca mergeti la vot anul asta si va pasa votati cu bagare de seama. Si nu dupa promisiuni ieftine pe care stie toata lumea ca sunt minciuni.

    • Gustav Răspunde

      Foarte greu va fi de ales la vot. Cam toate variantele sunt praf si pulbere…Cum se zice: “oricine castiga, noi pierdem.” Acuma ramane de vazut cu care varianta pierdem mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.