Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Drumul expres Satu Mare – Oar, scos la licitație. Va conecta Sătmarul de autostrăzile din Ungaria

Drumul expres Satu Mare – Oar, care va conecta Sătmarul de autostrăzile din Ungaria, a fost scos la licitație, a anunțat vineri, 26 ianuarie, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

CNAIR a lansat licitația pentru execuția Drumului Expres Satu Mare – Oar, primul drum de mare viteză în procedură de achiziție la frontiera cu Ungaria. Durata contractului este de 24 de luni, iar ofertele pot fi depuse până pe 14 februarie, a anunțat vineri, 26 ianuarie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

,,Pe 14 februarie 2024 este stabilită data limită până la care se pot depune ofertele pentru construcția Drumului Expres care va asigura conexiunea dintre Satu Mare (VO Satu Mare) și Oar (frontiera româno-ungară)!

Anunțul de participare la licitație va fi vizibil ulterior publicării acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Valoarea estimată a contractului este de 738,22 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finanțare este asigurată din Programul Transport (PT ). Pe traseul Drumului Expres Oar – Satu Mare denumit ,,Someș Expres, care va avea o lungime de aproximativ 11 km ( cu 2 benzi pe sens), se vor construi inclusiv două noduri rutiere, două parcări (cate una pe fiecare parte) și un Centru de Întreținere și Control”, a mai precizat reprezentantul CNAIR.

6 comentarii

  1. Doar atât Răspunde

    Așteptăm reacția promptă a deputatului care săî ne protejeze de această imixtiune în treburile noastre interne. Păi dacă nouă ne place așa de ce vin alții să ne lege la autostradă???? Nu am înțeles.

  2. Damian Răspunde

    Să vină la cumpărături …….vecinii 😁😁😁

    • Doar atât Răspunde

      Sau poate ca noi să ajungem mai repede la cules de sparanghel. Țară de sclavi care nu vede nici până unde-i lungul nasului.

    • Fact Răspunde

      Cum va place sa credeti tot ce va baga pe gat presa, ca ce rau le merge altora si ce bine romanilor, vedeti masini cu numere de Ungaria dar nu va ganditi cati romani cu dubla cetatie au integistrate acolo masini. Ca doar nu-s masini de lux.

  3. Beny Kira Răspunde

    Felicitari Adrian Cozma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.