Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO. Avertizare Cod galben. Pericol de inundații în județul Satu Mare

Sectoarele îndiguite ale râurilor Tur (în aval de acumularea Călinești-Oaș) și Crasna (în aval de stația hidrometrică Craidorolț) rămân sub incidența codului galben hidrologic până la miezul nopții. Râul Tur, pe sectorul aval de stația hidrometrică Turulung, s-a aflat sub cod portocaliu până la ora 12.00.

În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe râurile Tur (sectorul îndiguit Turulung – Micula) și Crasna (sectorul îndiguit Domănești – Berveni). Acumularea Călinești-Oaș atenuează debitele produse pe cursurile de apă din bazinul hidrografic superior al râului Tur. În aval de acumulare debitele evacuate sunt controlate, râul Tur fiind îndiguit.

Grosimea maximă a stratului de zăpadă măsoară 48 de centimetri la Iezer, județul Maramureș. La Vlădeasa (cota 1400), județul Cluj, grosimea stratului de zăpadă este de 12 centimetri. Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, năboi, sloiuri), existente pe majoritatea râurilor, vor fi în extindere și intensificare.

Specialiștii monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. Totodată, aceștia aplică programul de măsuri pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece.

FOTO: Apa care curge prin descărcătorul de suprafață de la turnul de manevră al barajului Călinești-Oaș astăzi, 22 ianuarie.


Sursa: Apele Române Someș-Tisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.