Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Dakar 2024: Mani Gyenes rămâne pe podium la categoria Original, după două etape

Emanuel Gyenes a bifat primele două etape din ediția 2024 a Raliului Dakar, competiție ce se desfășoară în Arabia Saudită. Sătmăreanul continuă să rămână în frunte la categoria Original by Motul, clasându-se pe poziția a doua.

Mani Gyenes a ocupat locul 33 în etapa a doua a Raliului Dakar la clasa moto, desfășurată pe o distanță de 463 kilometri, între Al Henakiyah și Al Duwadimi. Sătmăreanul a terminat parcursul în patru ore, 58 de minute și 14 secunde. La categoria Original by Motul, Gyenes s-a clasat pe locul doi, poziție pe care o ocupă și la general. În clasamentul general la moto, riderul sătmărean ocupă locul 35.

Etapa a treia va avea loc luni, între Al Duwadimi și Al Salamiya, pe o distanță de 438 kilometri.

Detalii despre Dakar 2024

Raliul Dakar 2024 se desfășoară în perioada 5 – 19 ianuarie, pe ruta Al-Ula – Riyadh – Yanbu, iar specialiștii vorbesc despre faptul că această a 46-a ediție a întrecerii va fi cea mai dificilă dintre toate cele cinci care s-au ținut în deșertul saudit.

Sunt programați în total 7.891 de kilometri, dintre care 4.727 de kilometri de probă specială prin câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din Arabia Saudită. Se va merge de la zona cu piatră și canioane din nord, la ”Empty Quarter” (deșertul Rub’al-Khali), unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Terra, pentru ca în final să se ajungă pe malul Mării Roșii.

Cea mai lungă etapă a Raliului Dakar 2024 va fi cea de-a șaptea, care va măsura în total 873 de kilometri.

Mani Gyenes este pentru a 14-a oară la startul Dakar, el concurând pe o motocicletă KTM 450 Rally Replica, model 2024. Cel mai bun ocupat de reprezentantul nostru a fost locul 14, în 2016. El a mai avut două clasării între primii 20, în 2011 și 2017.

Un comentariu

  1. Ardelean Răspunde

    Bravo Mani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.