Ultima actualizare: ieri, 22:11
Locale

FOTO. O persoană care s-a răsturnat cu ATV-ul în munţi, preluată de Salvamont Satu Mare

O persoană care s-a răsturnat cu ATV-ul în munţi a fost preluată de Salvamont Satu Mare. Cazul a fost prezentat de către Serviciul Salvamont Satu Mare, care vine şi cu o serie de recomandări celor care ales să iasă cu astfel de vehicule.

Mesajul Salvamont Satu Mare

Am considerat întotdeauna că prezentarea cazurilor, este în beneficiul tuturor, a întregii comunități. Nu persoanele în cauză sunt subiectul, ci acele acțiuni sau complexul de împrejurări care pot duce de la distrugeri de bunuri materiale până la producerea unor accidente, unele soldate chiar cu pierderi de vieți omenești. Rolul salvatorului nu este doar acela de a interveni în momentele nefericite, ci și de-a preveni, de a atrage atenția și de a educa generațiile tinere, pentru o viață mai sigură, iar în cazul nostru, al salvatorilor montani, de a prezenta muntele așa cum este el, cu identitatea și sobrietatea-i rece, dar plină de farmec și necunoscut. În susținerea celor afirmate, după o sinteză a unui incident în care a fost implicat un pasionat de ATV, voi prezenta recomandarea noastră pentru acest sezon extrem de interesant, o iarnă făr’ de zăpadă, cu temperaturi de toamnă, care în loc să scoată schiorii pe pârtii, încurajează mai mult pasionații de off road, în special pe cei pasionați de enduro și ATV, acestea fiind și categoriile cele mai expuse accidentărilor. Pe munte, indiferent că vorbim de adepții sporturilor cu motor, de practicanții unor sporturi extreme sau de pasionații turelor montane, cu toții trebuie să conștientizeze faptul că primii care pot interveni în caz de accidente sunt colegii de echipă, de unde recomandarea ca la activitățile montane să participe minim două persoane. În cazul nostru, prezența coechipierilor a făcut posibilă eliberarea victimei de sub ATV și solicitarea intervenției Salvamont. Colaborarea cu coechipierii victimei este esențială în localizarea accidentatului, în protejarea termică a acestuia, în oferirea periodică de informații privind starea de sănătate, toate aceste elemente ușurând munca salvatorilor în beneficiul celui suferind. Deplasarea la locul accidentului, acordarea primului ajutor, evacuarea și predarea către un centru medical de specialitate, într-un cuvânt reușita unei acțiuni specifice Salvamont, poate depinde în mare măsură de prezența partenerilor cu care împărțim activitățile montane, de orice natură!

6 comentarii

  1. Asistenta Răspunde

    Cei care fac așa ceva să fie puși să plătească intervenția. Una e când circuli pe drum sau pe arătură cu treaba sau alta e când cauți senzații tari. Cine o caută cu lumânarea să fie tare și la buzunar.

  2. 😝 Răspunde

    Ăsta avea limbrici, dacă era cu bibilica întreagă stătea acasă pe găoază!

  3. boralaes tiganus Răspunde

    in prima poza zapada + ATV
    in restul iarba fara urme de zapada. in care munti de la noi din judet sa intamplat?

  4. ??"??? Răspunde

    Cei care nu stiu sa conduca ATV sa se plimbe in centru pe jos. Sa nu ne arata cat de bogat si cat de prost e.

  5. Marino Răspunde

    În munții noștrii de la Satu Mare, foarte mari,că altfel nu aveam Salvamont. Încă un pic și vom avea și Salvamar,ca să fie tacâmul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.