Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Oamenii străzii, salvați din calea frigului. Primesc ceai cald, mâncare, haine și pături

Oamenii străzii din Satu Mare sunt salvați din calea frigului. Sunt duși la adăpostul de noapte și primesc ceai cald, mâncare, haine și pături.

Direcția de Asistență Socială Satu Mare, Poliția Locală și Serviciul de Ajutor Maltez au identificat, în ultimele trei nopți, 20 de persoane fără adăpost. Acestea au fost consiliate pentru a merge la Adăpostul de noapte cel puțin pe perioada de iarnă, însă doar cinci au dorit să meargă efectiv la Centrul Social de Urgență pentru Adulți. Toți cei identificați pe teren au primit ceai cald, hrană, dulciuri, îmbrăcăminte, încălțăminte și pături.

,,Acțiunile de depistare a persoanelor fără adăpost continuă. Facem apel la comunitatea locală să semnaleze situații ale persoanelor vulnerabile în fața gerului la numărul de telefon 0751.200.703 pentru ca echipa mobilă să poată interveni imediat”, informează Primăria Satu Mare.

2 comentarii

  1. 😵😵😵 Răspunde

    … și din cei 20 de oameni găsiți doar 5 au fost convinși să meargă la adăpostul de noapte. Că probabil nu le convin condițiile (adică să se spele, să nu se îmbete sau să se drogheze cât timp stau acolo). Mai pe românește unii trăiesc în iluzia că au ajutat pe cei nevoiași dar de fapt s-a dat o palmă la kkt. Mâine pot reîncepe de unde au lăsat treaba. Nu s-a schimbat absolut nimic.

  2. Satmarean Răspunde

    Nu e corect. De ce nu sunt ajutați pensionarii care abia au ce manca pt ca întâi aceștia își plătesc impozitele și facturile ? De ce nu sunt ajustate familiile cu mulți copii care muncesc ?? La adăpostul de noapte e plin de persoane în putere care NU VOR SA MUNCEASCA !!!! De ce din impozitele noastre sa încurajăm.lenea alcoolismul și nesimțirea? Toți acești derbedei sunt un pericol social. Ei fura. Ei dau în cap. Ei fac murdărie. De ce sa ii ținem pe banii noștri? Refuza sa se spele, sa facă curat, sa nu bea. Nu la adăpostul.de noapte trebuie duși ci la penitenciar. Sunt persoane fără căpătâi care nu se vor adapta niciodată dar care au drepturi și pretenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.