Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Stop violenței și drogurilor! Asociațiile de părinți s-au întâlnit cu prefectul Radu Roca

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a convocat, în această după amiază, o întâlnire cu reprezentanții Asociațiilor de Părinți de la unitățile de învățământ din județ. Întâlnirea a avut ca scop promovarea campaniei ”SPUNE STOP VIOLENȚEI ȘI DROGURILOR” lansate toamna trecută de Instituția Prefectului, precum și a numărului unic 119.

Au răspuns invitației de a participa la această întâlnire reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică , Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare.

Mesajul transmis de prefectul Radu Roca:

,,Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre de a participa la această întâlnire. Mi-am dorit atât în calitate de prefect cât și de părinte de adolescentă să ne vedem și să avem un dialog pe acest subiect atât de delicat. După cum știți anul trecut Instituția Prefectului Județul Satu Mare a lansat campania ,,SPUNE STOP VIOLENȚEI ȘI DROGURILOR”.  Am avut deja o serie de întâlniri atât cu directorii de școli și licee cât și cu Consiliul județean al elevilor iar discuțiile au fost constructive și de un real folos pentru noi și pentru reprezentanții structurilor MAI.

Am promovat numărul unic, 119, care până acum funcționa la nivelul Direcției Generale De Asistență Socială și Protecția Copilului pentru raportarea cazurilor de abuz asupra minorilor. Iar rezultatele, chiar dacă timide, încep să apară. Consider că doar împreună, autorități-dascăli-părinți putem combate acest fenomen și de aceea vrea să aud și părerile și soluțiile dumneavoastră pentru a asigura o și mai mare siguranță în școli și în jurul acestora.

Așa cum am mai spus o și în cadrul altor întâlniri, nu cred că metoda ascunsului sub preș și a ochilor închiși ne protejează copiii. Ci mai degrabă recunoașterea existenței acestor probleme de trafic de substanțe interzise. De violență, absenteism și bullying și căutarea de soluții pentru rezolvarea lor. Mă bucur că pe parcursul celor două ore de discuții am avut parte de un dialog deschis și împreună cu părinții am găsit multe răspunsuri la problemele copiilor noștri. Mi-aș dori să transmiteți mai departe în școli cele discutate aici la această întâlnire”, a spus prefectul Radu Roca.

13 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Roca nu te mai droga !!!!!

  2. Ilie Răspunde

    In fine, lunga așteptare și-a dat obștescul sfârșit. A făcut si Roca ceva ieșit din cotidian. Nu știu dacă este si legal să schimbi destinația unui număr de urgență, dar ideea este bună. Poate că a fost a domnului președinte Govor, de obicei președintele are idei bune. Dacă nu sunt bune, sunt foarte bune. Dacă nu sunt bune sau foarte bune, sunt geniale. Nu înțeleg, totuși, ce înseamnă rezultate sfioase. Câți au sunat, frățioare?!

    • Opincarul Răspunde

      Asta cu legalitatea e tare de tot. Eu cred că au lucrat in echipă. Cel care a făcut o se numește autor principal, cel care l-au ajutat se numește complice😁

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      Tot degeaba este. Ne facem că lucrăm și copiem tot felul de lucruri din vest fără cap și fără coadă, fără finalitate daor ca să fie. Apoi la urmă să se descurce fiecare cum poate. Și cu bullying în școli ce de acțiuni sterile au fost promovate și totul a rămas ca înainte. Pentru cei de acolo asta a fost doar bifarea unei activități sugerate de sus. Dar s-a stat la căldură, s-au citit texte sforăitoare că ce vor face și ce bine și util va fi. Unde nu-i cap ……

  3. wow Răspunde

    Bine punctat…se stie foarte bine ca un amarit nu face asa ceva de capul lui,stim farte bine de unde se n pute pestelle asa ca cu bla,bla .suntem satui am sesizat caz concret si zero barat ziua trece,leafa merge ………

  4. Calin Culcean Răspunde

    Trebuie inchis Moose

  5. Ilie Răspunde

    Celor care îi scriu discursurile domnului prefect bravo! De le scrie el atunci lui bravo dar nu cred pentru că dacă le-ar citi odată înainte nu s-ar încurca atât de des. Este și foarte elegant cu sacoul ăla nou cred că a rupt inimioara lan niste multe doamne! Of tu….

  6. Lori Răspunde

    Masuri trebuie luate la nivel de personal. Obligatii si consecinte. Ca in momentul de fata personalul din invatamant lasa de dorit cu vigilenta la capitolul violenta si droguri. Iar daca se intampla ceva arata cu degetul unii spre altii, fara a face nimic. Daca nu ei sunt cei care trebuie sa depisteze si sa ia primele masuri cand se depisteaza ceva, atunci cine? Angajam echipe de paznici? Profesori si invatatori noi, mai dedicati?

  7. Beny Kira Răspunde

    Adrian Cosma susține această decizie!
    În afară de țigări și alcol, toate drogurile să fie interzise în școli!

    • Bonus Răspunde

      :))) vrei sa zici, incat, cu tigari si alcool se poate in scoli. Bravo. Initiati-va buna din partea lui Cosma.

  8. Luigi Răspunde

    Cand 82% din copii declara ca au fost martori ai situatiilor de bullying in scoala, iar fenomenul e in crestere, este clar ca supraveghetorii/dascalii nu fac ceva bine. La noi nu se iau nici masuri de raspuns, nu ca masuri preventive. Poate in basme. Nu minorii trebuie sa raporteze la autoritati problemele din incinta scolii, ci dascalii care ii supravegheaza si carora le acordam incredere.

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      … nu raportare trebuie ci intervenție promptă. Ce rezolvă raportarea? Astea-s bazaconii inventate de unii care vor să creeze impresia falsă că sunt utili.

  9. kati Răspunde

    Rezultatul muncii medicilor de familie din ultimii măcar 10 ani
    Acești copii figurează la careva medic de familie pentru care acești domni au luat bani și salar fără să-i vadă măcar odată pe an
    Rezutatul este același FĂRĂ MUNCĂ VOR BANI iar restul să CRAPE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.