Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO. Urmaşii refugiaţilor l-au întâmpinat pe Ciolacu cu protest la Satu Mare

Urmaşii refugiaţilor expulzaţi în 1940 l-au aşteptat, astăzi, cu protest pe premierul Marcel Ciolacu. Oamenii, coordonaţi de Daniela Ciută, președintele Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei, s-au adunat pe str. Ştefan cel Mare, în faţa sediului PSD şi au cerut o întâlnire cu premierul.

Primul care a ieşit să stea de vorbă cu protestatarii a fost preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, care a revenit ulterior cu premierul Marcel Ciolacu în mijlocul protestatarilor.

Premierul le-a ascultat problemele, şi anume faptul că de trei ani se amână plata unor despăbugiri pentru urmaşii celor care au fost refugiaţi în 1940.

După mai multe discuţii, premierul a promis că se va interesa să vadă unde este problema şi va păstra legătura cu Daniela Ciută.

FOTO: Daniela Ciută

4 comentarii

  1. 😵😵😵 Răspunde

    În imagini urmașii moștenitorilor pomanagiilor. Niciodată nicăieri nici un stat nu se dă o astfel de despăgubire lunară și nu se transferă acesta perpetuu moștenitorilor. Toți care au fost deportați în secolul XX au fost despăgubiți direct ei sau copiii lor dacă ei nu mai trăiau. Și cu asta basta. Ce-i cu transmiterea prin moștenire a unor drepturi pentru niște persoane dintre care unii nici pe vremea Revoluției din 89 nu au trăit? Numai statul român face asta plus că de fapt nici nu-i despăgubește. Fiți siguri că în ajunde alegeri se vor găsi fonduri. Fac pariu pe oricât. Dar despăgubirea asta mizerabilă lunară nu ar nici un rost. Bunicul revenit după malinkii robot 5 ani a fost despăgubit cu bani seriosi. Măcar atâta după ce a suportat acolo. Dar aici, ce-i cu cei 350 de lei lunar pentru fiecare an de strămutare forțată? Vă bateți joc de proprii voștri cetățeni. Dați o sumă unică, despăgubiți odată omul și gata. Omul care a suferit trebuie despăgubit și nu nepoții. Bine că de vaccin sau pentru ucraineeni s-au găsit fonduri!

  2. High Lander Răspunde

    Premierul i-a asteptat si le-a ascultat pasurile inconjurat de 200 de jandarmi. Mai lipseau vre-o 50 de tancuri. Mai aparat decat Zelenski. Apropo, de ce se tem?
    Bravo parvenitule! Ca acum 10 ani nici nu am stiut cine esti. Noroc ca te-ai nascut.
    Auzi “mă, măgarule”, vorba ta, scuze. Pensionarii care au construit tara asta sunt aia cu maini trudite, si care au o pensie de mizerie, nu sobolanii cu pensii astronomice pe care ii protejezi .
    Asta are o problema de perceptie sau ce?

  3. pavel Răspunde

    Problema este ca aceasta pensie se justifica doar celor deportati! Faptul ca badea Gheorghe a fost deportat si ulterior a facut prunci nu vad cu ce au suferit pruncii de pe urma deportarii lui tata sau din moment ce nu erau nascuti! Si ca sa fie bataia de joc si mai mare la adresa celor care platim aceste pensii nemeritate ele vin la pachet si cu scutiri de impozit si alte avantaje pentru toti urmasii! Deca ai ferma esti scutit de impozit pe teren,pe cladire plus o pensie de 1600 de lei fara sa fi muncit o zi…sau daca ai muncit se cumuleaza cu cealalta pensie…Cine zice ca se traieste rau in RO?

  4. Varu Răspunde

    Mai mulți jandarmi de cât cerșetori , și se plâng jandarmii că sunt puțini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.