Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Lansare de carte | Un orfan din Satu Mare își deschide sufletul: ,,E povestea fiecărui copil abandonat”

Un tânăr orfan din Satu Mare își deschide sufletul, alegând să își spună povestea într-o carte ce urmează să fie lansată la sfârșitul acestei luni. Este vorba de Anton Varga, un tânăr ce a crescut la casa de copii și care, prin fapte bune, își dorește să schimbe destine.

În prezent președinte al Asociației Eliezer din Satu Mare, Anton a decis să prezinte publicului cartea vieții sale. Intitulată ”Copilul înfiat de Dumnezeu”, cartea spune povestea fiecărui copil abandonat din România.

,,Povestea mea e în sine povestea fiecărui copil abandonat, indiferent de vârstă, însă am dorit să o pun pe hârtie și să o împărtășesc cu lumea toată pentru a pune reflectorul pe una dintre cele mai sumbre fețe ale societății din ziua de azi, și anume, parcursul copiilor instituționalizați care poate culmina cu pierderea lor ca membrii ai societății, odată ieșiți de sub protecția statului, sau cu integrarea lor în societate, ca oameni valoroși, a căror experiență de viață poate avea un puternic impact asupra comunității”, spune Anton Varga.

Așadar, Biblioteca Județeană Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Satu Mare și Asociația „Eliezer” organizează marți, 30 ianuarie, cu începere de la ora 15:00, evenimentul de lansare a volumului autobiografic „Copilul înfiat de Dumnezeu”, volum semnat de Anton Varga, aflat la debutul său editorial. Evenimentul se va derula în găzduirea Bibliotecii Județene Satu Mare, în prezența tânărului autor și a invitaților acestuia.

Evenimentul de lansare a volumului autobiografic „Copilul înfiat de Dumnezeu” va fi deschis de către Dariana Săsărman–Țou, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, iar misiunea de a prezenta cartea și autorul le revine următorilor invitați: Mariana Dragoș, directorul general al DGASPC Satu Mare; dr. Felician Pop, scriitor și publicist; Dregan Gheorghe, pastor la Biserica Penticostală „Betania” și dr. Viorel Câmpean, istoric și scriitor, care și-a desfășurat mai bine de un deceniu activitatea profesională în domeniul protecției copilului.

La eveniment sunt așteptați prietenii și colaboratorii autorului, bibliotecari și jurnaliști, sătmărenii de toate vârstele, profesiile sau confesiunile, care își doresc să-l cunoască pe Anton și să-i descopere incredibila poveste de viață.

Mai multe volumul autobiografic „Copilul înfiat de Dumnezeu”

Apărut la finele anului 2023, la Editura clujeană „Limes”, în Colecția „Paraliteraria”, volumul redă experiențele copilului instituționalizat Anton Varga, puternicele trăiri ale acestuia, dar și parcursul său în devenirea adultului responsabil de astăzi, cuprinse în șase capitole emoționante. Cartea debutează cu un cuvânt înainte, semnat de Valerian Mocan, pastorul Bisericii „Noua Speranță” din Zalău, în vreme ce „epilogul” acesteia reunește emoționantele cuvinte ale unor oameni care în diferite momente de cumpănă au fost alături de Anton, oferindu-i suport material ori emoțional necondiționat.

Se cuvine a-i aminti pe toți aceștia: d-na Elena Birtoc, deținătoarea unei renumite companii; d-na prof. Chira Monica, diriginta lui Anton; prof. dr. Alina Dragoș, directorul Colegiului Național „Ioan Slavici” Satu Mare; d-na Mariana Dragoș, directorul general al DGASPC Satu Mare; Liviu Matioc, directorul Casei de Copii de la Hurezu Mare și d-na Ramona Lup, cea care, la un moment dat, a devenit figura maternă din existența lui Anton.

10 comentarii

  1. abc Răspunde

    Tot demersul ar fi lăudabil dacă nu ar fi peste tot biblia pocăită afișată. Că poate unora nu le convine. Sau separăm treaba că unii sunt de un fel iar alții mai vrednici? În țara asta încă este libertate religioasă ceea ce presupune că o iei pe fiecare așa cum este: pocăit, ortodox, protestant, neoprotestant, iehovist sau ateu. Mie mi-e totuna, condiționarea asta fățișă lasă în schimb un gust amar.

  2. Varu Răspunde

    De ce ești rău? Adevărul este că pocăiții își fac reclamă pe situația nefericită a acestui copil,deja are creierul spălat,eu îi urez succes.

  3. abc Răspunde

    Nu sunt rău, e o simplă constatare.

  4. ... Răspunde

    De ce acceptă numai băieți la centru? 🤔

  5. Ioan Răspunde

    Iar pastori, iar religie, pe bune nu putea scrie, jos cu fariseii astia

    • Vasy Răspunde

      Mi se pare interesant că acceptă doar băieți în centrul condus de el. Fetele sunt discriminate???

  6. Gheorghe Răspunde

    Am citit că o laudă pe Birtoc Elena. Apropo, ce se mai aude despre spitalul despre care se lăuda doamna că o să-l facă/construiască??? A fost doar reclama la firma dânsei? Toată presa i-a făcut reclamă

  7. Bca Răspunde

    Biblia pocaita asta nu am mai auzit,e aceasi biblie cap sec, daca ai citi o macar nu ai mai vorbii aiureli aici pe site

    • abc Răspunde

      Cap sec ești tu. Înseamnă că tu nu ai răsfoit nici măcar accidental. Iar dacă toate-s la fel îmi explici ce au unii cu alții? Nu ela fel tată, biblia nu e la fel. Și mai depinde mult și de interpretare. Că de interpretarea ar fi identică atunci nu am sărbători Paștele în date diferite. Sau unii nu sărbătoresc Paștele deloc. Știai asta cap sec? Că dacă zici că e același.😵😵😵😮😮😮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.