Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Noi camere video în Satu Mare. Șoferii care trec pe roșu vor fi detectați automat

Șoferii care trec pe roșu sau apasă prea tare pedala de accelerație vor fi detectați automat de un sistem inteligent ce urmează să fie implementat în municipiul Satu Mare.

Este vorba de obiectivul de investiție ,,Dezvoltarea infrastructurii de transport integrat și de mediu – Sistem de monitorizare a traficului rutier în municipiul Satu Mare”. Proiectul va include 26 locații semaforizate înființate/modernizate în care se montează camere video de supraveghere, 5 locații în care se montează camere detecție trecere pe roșu, 10 locații în care se montează camere detecție depășire viteză legală și 10 locații în care se instalează treceri de pietoni inteligente.

Valoarea totală a investiției este de 27.199.798,363, lei fără TVA, iar durata de realizare a investiției este de 24 luni.

29 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Haha. Nici pe cele existente nu le puteți exploata. Nu că aș avea obiceiul să trec pe roșu dar văd destui de astfel de derbedei zi de zi. Dacă se va conecta la sistemul camerelor deja existente este o palmă dată la kkt toți banii aruncați pe proiect. Nu mă înțelegeți greșit, eu aș fi cel mai bucuros dacă grăbiții ăștia care trec frecvent pe roșu ar fi extrași sistematic din trafic. Cum se spune, speranța moare ultima.

    • Gigi Durul Răspunde

      Ba a bine ca in Germania poti trece 1 sec pe rosu…..ca daca esti la 3m nu mai vezi din cauza pavilionului masinii ce culoare are….

  2. vadimT Răspunde

    Vede si pe cei care umbla fara RCA? de pilda masinile de politie?

  3. pavel Răspunde

    @altu fara minte…de unde stii ca actualul sistem de monitorizare video e ineficient?Ar trebui sa ti trimita mail Politia de cate ori depisteaza masini furate,traficanti de droguri,criminali si alte fapte de natura penala si contraventionala?In alta ordine de idei asta se vrea sa fie un sistem autonom care nu necesita supervizare umana nonstop,asa ca n ai decat sa testezi sistemul pe pielea ta,asta in cazul in care ai masina!

    • altu fără bmw Răspunde

      Fără minte ești tu. Uită-te mai atent ce se petrece pe stradă. Implementarea proiectului e doi ani și o caremă costă peste 1 mil RON fără TVA. Sunt din aur? Aiai am încercat să-ți povestesc boul satului că orașul are vreo 100 de astfel de camere prin tot orașul și nu le văd eficiența. Dacă astea se suprapun peste același sistem nu văd ce se va schimba, de fapt mai mult va încurca. Nu avem capacitate de a gestiona asta. Nu eu zic, faptele demonstrează.
      PS. Nu am ce testa. Eu nu trec pe roșu. E chestie de respect față de ceilalți aflați în trafic. Dar tu nu ai de unde a pricepe asta cel care ai picat din căruță direct în suv. Iar dacă e chestie autonomă atunci la primul puseu de supratensiune sau dacă se ia curentul se va deregla tot și ne vom uita la achiziția scumpă și nefolositoare. Cum sunt o grămadă prin oraș. Cum este de exemplu trecerea de pietoni de la piața mare care așa stă de o lună jumate.

      • Altu fara IQ Răspunde

        Ba prostule a.k.a ‘ altu fara bmw ‘ . Eu zic sa te mai inscrii o data la scoala. Ca la matematica si la intelegerea textului esti 0 barat.

        26 de locatii semaforizate infiintate / modernizate . Adica o sa mai bage in anumite intersectii semafoare + camere si alte intersectii le modernizeaza cu camere
        5 locatii unde se monteaza camere care vad daca treci pe rosu . Adica inca 5 intersectii probabil
        10 locatii unde se baga camere cu radare
        10 locatii unde se baga treceri de pietoni inteligente

        Cum mortii ma-tii de avorton esuat in societate ai ajuns tu la concluzia ca 1 camera ii peste 1 mil ron ?

        • @mai idiotule! Răspunde

          Cum mortii ma-tii de avorton esuat in societate mai traiesti mai tampitule ca nu te-a calcat inca vreo masina? Spune sincer Cum mortii ma-tii de avorton? Tu crezi ca debilitatile tale desertate pe aici tot timpul noapte inetreseaza pe cineva? Nu crezi ca ar fi cazul ca in loc sa scrii aberatii sa-ti faci rondul de noapte? Cum mortii ma-tii de avorton esuat in societate ai terminat tu 8 clase? Sau ma-ta a adus la tanti dirigente lapte, smantana, branza, oua, porc si gaini numai sa te treaca cu 5 clasa?

        • altu fără bmw Răspunde

          Ți-am copiat aici răspunsul altuia pe subiect și chiar nu e scris de mine. Nu crezi ca în loc să te desființezi singur măcar în ceasul al 24-lea ai putea pune mâna pe ceva carte de aritmetică?
          @Baiatu’ cu Fiatu
          26 ianuarie 2024 Răspunde
          25 de locații la 27 mil + 5 TVA-ul 32 mil adică 1,3 mil pe locație împărțit la 5 mii e 260 de luni .
          Adică pui in fiecare locație un agent cu 5000 pe luna și stai liniștit 20 de ani !!! Cat rezista camerele ??? – Scump domnule scump !

          • Altu fara IQ

            Ba pe voi v-o fatat mamele sub pod ? Da pe toti 3. Pe tine altu, baiatu si alalalt cretin de-mi copiaza insultele.

            DACA PUNE SEMAFOARE PENTRU PIETONI SI PUN SEMAFOARE IN INTERSECTII NOI, CUM PIZDA MAMELOR VOASTRE DE TIGANCE SA FIE 1 1 CAMERA PESTE 1 MILION DE RON ?

            DA STALPU PE CE PUNE SEMAFORU CE II ? DONATIE ?
            MANOPERA CE II ? DONATIE ?

            POATE ASA CU LITERE DE TIPAR INTELEGETI

            26+5+10+10 CAT II MA PULE PROASTE ? 25 DE LOCATII ?

            ULTIMII PROSTI SUNTETI. LA COADA VACII ACOLO DE UNDE SCRIETI NU V-O INVATAT SA CITITI ? SAU NU VEDETI DE CACATU DIN OCHI ?

            Majoritatea dintre voi de va tot dati pe aici opiniile de experti, sunteti ultimii ratati in viata incapabili sa cititi si sa ganditi. Sper ca va ajuta literele de tipar .

          • Altu fara IQ

            Si hai ca va mai zic ceva, ca sunteti de-a dreptul idioti

            La fiecare trecere de pietoni inteligenta is 2 camere, 1 pe fiecare parte. Cat ii 10×2 ?

        • Ianosi Dorian Răspunde

          Îmi poate scrie cineirse în câștig și profitul care este ?…cine din administrație se alege cu bani multi ?…pt că banii din amenzile de circulație precis ajung numai la unii…altfel nu-mi explic…interesul și graba de a plăti lucrarea

  4. Varu Răspunde

    Astea sunt fabrici de bani, sunt ilegale,

  5. Baiatu' cu Fiatu Răspunde

    25 de locații la 27 mil + 5 TVA-ul 32 mil adică 1,3 mil pe locație împărțit la 5 mii e 260 de luni .
    Adică pui in fiecare locație un agent cu 5000 pe luna și stai liniștit 20 de ani !!! Cat rezista camerele ??? – Scump domnule scump !

  6. pavel Răspunde

    @altule esti vai de capul tau…camerele sunt utile peste tot in lume si mai ales intr un oras cu multi urmasi de vandali cum este SM.Ca ai tu un dinte contra celor care implementeaza sistemul e fix problema ta…O camera nu costa decat cateva mii de euro dar pe langa camere sunt servere si elte sisteme scumpe care le deservesc,mentenanta si intretinere toate astea se calculeaza de la inceput pentru ca asa e logic si normal.Iti repet inca o data in cunostiinta de cauza pe langa preventie camerele au ajutat la prinderea unor infractori si chiar criminali care altfel ar fi scapat nepedepsiti,Stiu ca te deranjeaza daca mergi la prostituate pe Grivitei dar stai linistit confidentialitatea e garantata!

    • altu fără bmw Răspunde

      Ești varză. degeaba sunt dacă nu le știm a le folosi. Și degeaba e băgat totul pe online digital că procesul verbal tot de agentul constatator trebuie scris. Și de aici se trag multe. Sau crezi că vine A.I. – ul Ion a lui Ciucă? Tu pe care lume trăiești?
      PS. Niciunde nu sunt banii prevăzuți pe proiect cheltuielile de mentenanță. Și cum o să pice sistemul la prima ocazie ne vom uita la investiție mult și bine. Că așa ar fi normal aia e o altă treabă. Peste tot la orice proiect mentenanța este lăsată la urmă apoi când pică sistemul dăm din colț în colț. Să nu-mi spui că nu ai auzit de așa ceva că nu te cred.
      PS2. La fetele vesele sigur tu te duci. Din ce se pare ești foarte bine informat pe temă. Așa că te rog lasă explicațiile că mă supăr și pornesc programul analiză pe text și îți identific toate poreclele pe care le folosești.

  7. Tranzit Răspunde

    Bă,pe la voi in SM stau polițiștii în boscheții de pe marginea drumului cu pistol radar! Comportament de kkt.din moment ce nu văd niciunul pe stradă în materie de prevenție, în rest.,..sa vina banii din amenzi!

  8. altu fără bmw Răspunde

    @Altu fara IQ, prin comentariile tale reacția mea este de prisos. Ești un idiot desăvârșit. Și când mă gândesc că ai și drept de vot, hoioi tată! Pomenesc că ești și aurist mai mult ca sigur. No hai pa. La aritmetică oricum e clar că ești praf.

    • Altu fara IQ Răspunde

      Bai cacat cu ochi
      26+5+10+10 = 51

      27.199.798,363 : 51 = 533,329.37966667 fara TVA

      • altu fără bmw Răspunde

        Mai scrie din astea te rog până te dai la fund cu tot cu inteligența ta inexistentă. Deci continuă. Este vorba boul satului de 26 de locații semaforizate. Deci in total deci nu 26 cu plusuil ala inventat de tine.
        Citez din articol “Proiectul va include 26 locații semaforizate înființate/modernizate în care se montează camere video de supraveghere, 5 locații în care se montează camere detecție trecere pe roșu, 10 locații în care se montează camere detecție depășire viteză legală și 10 locații în care se instalează treceri de pietoni inteligente.” Asta înseamnă pe românește că vor fi 26 de locații din care 5 pentru trecere pe roșu etc…….Aaaaa, vei zice că nu dă 26! Sigur că nu, că va fi și o unitate centrală ceea ce tu nu ai!
        Eu nu știu ce tot aduni sau împarți pe acolo ca să iasă rezultatul pe care vrei tu. Du-te mai bine înapoi la școala generală și dă te rog înapoi diploma de absolvire de la clasa a 4-a la fost ta învățătoare că se pare degeaba a muncit pe capul tău că nu te-ai ales cu nimic.

        • altu fără bmw Răspunde

          Sunt sclavul de servici a lui Adita Cozma, mai fac asa, cate un botic mic la el, ca-mi place sa pup caciula cu un ochi

          • altu fără bmw

            Nimic mai greșit. Dacă tu faci asta și ți se pare normal eu niciodată nu am făcut. Nici pe vremea lui Ceașcă, nici acum. Și mai ales la adresa deputatului ăsta care nu a făcut nimic. Dacă nu era partidul la guvernare nici atâțta nu făcea. Adică exact cât Panait sau Zob.
            Apropo, tu știi cine a zis cine nu-i cu mine e împotriva mea? Na, cam asta este nivelul tău.

          • 😵😵😵

            Sluga lui Govor, nu ai putut dormi și la 3 noaptea ți-a scăpat textul ăsta??? Nu mai bine te întorceai pe partea cealaltă și dormeai încă puțin??? Acum uite e dimineața și tu ești deja obosit intelectual. Săracul de tine.

  9. Dragos F Răspunde

    Buna , bine ar fi sa se puna si un monitor cu secundare , ca toti participanti la trafic sa stie cate secunde mai sunt pana sa se faca verde si tot asa cate secunde mai sunt pana sa se faca rosu , asta ar ajuta foarte mult la fluidizarea traficului iar soferi nu vor fo surprinsi de culoarea rosie a semaforului , multumim

    • altu fără bmw Răspunde

      În orașele care se respectă se crează așa numita undă vrede. Scrie câte secunde mai sunt și scrie și aia cu ce viteză trebuie să mergi ca să prinzi următorul verde. Și imediat nu apar ambuteiaje. Prima dată am văzut asta în 1981 când am fost la Budapesta. Era trafic fluidizat și mergeai fără blocaje unde doreai. Dar asta presupune să gândești. Aici e buba mare. Noi le facem pe toate heirup (citez – pe asta se dau bani din PNRR) după care ne trezim că ceva nu e bine. Așa va fi și acum. Am inundat orașul cu sensuri giratorii și în loc să scoatem circulația din oraș l-am băgat și mai mult. Am ajuns acolo că traficul în acești 8 ani de eră Kereskenyi a crescut atât că vor fi iar ambuteiaje serioase pe pod din cauza exploziei de număr de autovehicule aflate în trafic. Dar noi fluidizăm. De fapt ne înecăm în trafic. Comisia de circulație locală este sinonimă cu inutilitatea.

  10. pavel Răspunde

    @altu fara bmw ..fostul y …e pensionar,e egocentrist,narcisist,le stie pe toate si are intotdeauna ultimul cuvant…sufera de lipsa de atentie si de singuratate! Ignorati l si dati ii pace,omul e in lumea lui!

    • Măi pavel Răspunde

      Acum e importantă persoana sau e important ce spune? În rest bați câmpii, dar rău de tot. Că din ce vădeu tu nu ai ieșit din țară sau dacă ai ieșit mare lucru nu ai observat. Așa că ești rugat frumos să te abții.

    • y Răspunde

      Să știi că te compătimesc că-mi duci lipsa dar nu am cum să te ajut. Caută-ți altă preocupare mai inteligentă. Nimeni nu e curios de frustrările tale. Îți doresc la nereauzire, te rog nu mă deranja.

  11. Vasy Răspunde

    La pretul asta cumparam de aur!

  12. claudiu Răspunde

    @vasy tu n ai nici o treaba cu camerele dute la culcare ca nu i pentru tine tematica asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.