Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

VIDEO. Fermieri nemulțumiți în județul Satu Mare: au ieșit cu utilajele pe câmp. Proteste în toată țara

Un protest spontan al fermierilor a avut loc, miercuri dimineața, 10 ianuarie, în mai multe județe din țară, inclusiv în Carei, acolo unde oamenii au ieșit cu utilajele pe câmp. Aceștia sunt nemulțumiți de tăierile de subvenții și nu numai. La protestele din țară au participat și transportatorii, nemulțumiți de schimbările de legi și de scumpirile polițelor RCA. 

Fermierii români spun că vor ajunge la faliment. Printre nemulțumirile lor se mai numără obligația de a înmatricula și de a face ITP pentru toate utilajele folosite. Nu este pentru prima dată când au amenințat cu proteste care vor bloca drumuri principale ale țării. Motivele invocate: majorarea taxelor, plățile mari la RCA, timpi de așteptare mari la frontieră. Protestatarii spun că dacă Guvernul nu va reacționa vor continua protestul și vor stopa activitatea.

Protest și în județul Satu Mare

Membrii Asociației Fermierilor din Nord-Vest și-au dat întâlnire la Carei pentru a semnala problemele existente în sectorul agricol, informează Opinie de Carei. La reuniunea fermierilor este așteptat să sosească reprezentantul Guvernului în județul nostru, prefectul Radu Roca.

Vicepreședintele Asociației Fermierilor din Nord-Vest, Marius Marian, a expus principalele problemele cu care se confruntă fermierii români:

  • Din cauza importurilor de cereale, fermierii nu pot să își vândă producția proprie de cereale. Nu există un preț minim garantat care să ofere sustenabilitate
  • Din cauza creditelor scadente, fermierii riscă să ajungă în incapacitate de plată
  • Subvențiile s-au diminuat sau chiar sau tăiat pentru unele culturi
  • Lipsa plafonării prețurilor RCA la utilajele agricole.

Sursa – Opinie de Carei

3 comentarii

  1. Sile Răspunde

    Cred ca lumea s-a saturat…o sa iasa in strada ca i-a fost indeajuns bataia de joc! Salvati Ucraina , luati avioane si plimbati-va prin lume pe banii poporului!

  2. Norick Răspunde

    MUIE UCRAINA O ȚARĂ DE KAKAT!!!

  3. Ilie Răspunde

    ITP-ul trebe si la biciclete, nu numai la tractoare. Probabil trebe și la pluguri, dacă nu întoarce bine brazda? Nu o să fie nici o soluție. Cine să rezolve?! Prefectul? O să zică așa, că la refugiați, că trimite o scrisoare la București. No, bine! Aia pot să o trimit și eu, si-asa nu o citește nime’. Mai bine fac băieții o coloană cu plugurile pe sosea și blochează drumul. Aia, da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.