Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO&VIDEO. Ziua Culturii Naționale, marcată la Satu Mare: depuneri de jerbe, cântece și literatură

Ziua Culturii Naționale este marcată, astăzi, în municipiul Satu Mare. Evenimentul a început printr-un moment evocator și depuneri de jerbe la bustul poetului național Mihai Eminescu la care au participat oameni de cultură, politicieni, elevi și sătmăreni dornici să îl comemoreze pe marele poet român Mihai Eminescu.

Ulterior, vor fi depuse jerbe la Monumentul Limbii Române cu participarea corului seniorilor CARP Satu Mare, iar în final va avea loc lansarea proiectului cultural al Cenaclului Alfazet, „Decolări” susținut de Csian Kovacs șii Robert Rainhard.

 

 

10 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Intrbare: m.covor a citit vreo poiezie de-a lui Eminescu? S-au s-a băgat și el acolo că “da bine” la prostime.

    • 🤔 Răspunde

      Cândva le “citea” și le știa pe de rost pe alea de pe vechea bancnotă de 1000 de lei. Apoi s-a schimbat dizainul și acuma e Caragiale pe aia de 100 RON. Trebuie să ne obișnuim că anul ăsta va fi potop de politicieni la orice eveniment. Se pescuiesc voturile.

    • Buga Răspunde

      Citește poezii de Cristian Sasu, cel mai mare poet sătmărean în viață

    • Vizionaru Răspunde

      “Mai am un singur dor”
      Mai am un singur dor:
      În liniştea serii
      Să mă lăsaţi să mor…

  2. Varu Răspunde

    Ce aveți oameni buni? Ăstea sunt cei mai mari culturiști!!!nu văd niciun udemerist,pe vremea comunismului erau obligați să învețe măcar o strofă din Eminescu.

    • Văruțu Răspunde

      Vărule, îti trebuie ochelari? Ia uita-te mai bine pe poze! E acolo chelul Gabor și mustăciosul Pataki + încă vreo 5. Chiar e frumos din partea lor că au cinstit memoria lui Eminescu. Respect!
      Însă, la PSD și PNL am observat mulți analfabeți, în frunte cu cei doi lideri: Govorilă și Cozmică (repetent din română la Lic. Forestier!)

      • Ionanton Răspunde

        Mie mi-a plăcut de prefect, stă în ultimul rând, in spatele lui Govor, dreapta lui Eminescu. Modest. Bravo! Keșăndcheri și echipa recită, frumos, in cor: cobori la jos, steluță blând, fugind in zbor pe-o raze, hai vine- n case și in gânzi, șl la noapte streluceste.

        • paratrăsnet Răspunde

          Asta-i valabil din păcate la mulți de acolo care numai ei știu cum au luat bac-ul. Nu bacul de la Pomi. 😉 Că ar fi jale dacă acum ar trebui să zică două rânduri din Eminescu. Prima reacție ar fi ăăăăăăăăă. Tare mi-e că ungurii mai degrabă ar ști ceva strofe decât unii dintre ceilalți.

  3. Kuka Răspunde

    Unde ești tu, Țepeș Domane, ca punând mâna pe ei
    Să-i împarți în două cete, în smintiți și în mișei
    Și în două temniți large cu de-asila să-i aduni
    Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!

    • Adi Răspunde

      Eeeh,unde să fiu? În țeapa pe care mi-o tras-o frații mei românești.Și mi-o tăiat și capul.Ambalat în miere de albine și transportat la Istanbul.Pentru recompensă.Curat patriotism românesc…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.