Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Controale DSVSA. Restaurant din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei

Controale DSVSA. Un restaurant din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 de lei, iar alte cinci unități s-au ales cu avertismente. Acțiunile de control au avut loc în perioada 2 – 9 februarie 2024.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 2 – 9 februarie, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale din care – o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, un restaurant din localitatea Satu Mare, – pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și cinci avertismente pentru  producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro-alimentare din Satu Mare  – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a pensiunilor de pe raza județului, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

2 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Cum ar fi sa nu publicati un articol de genul asta daca DSVSA nu spune despre cine e vorba? Ce siguranta a alimentelor e asta daca nu anunta publicul despre cine e vorba ?
    O stire de genul asta e KKT pe batz.

  2. 😵😵😵 Răspunde

    În Europa pe dreapta undeva, cineva a primit o amendă. Și? Păcat de spațul irosit cu această știre. Dacă patronul a decartat ca să nu i se dea numele atunci mai bine nici nu dați această pseudoștire. Ca să spun pre limba voastră. “Undeva prin România un ziar a scris ceva despre cineva cum că a luat amendă de la veterinari pentru că nu a făcut bine ceva în circuitul alimentelor. Să sperăm că va învăța ceva din pățanie. Din cauză că patronul este un suflet gingaș nu avem curajul să dăm nume”. Sper că acum ați înțeles. 😵🥴 Decât așa mai bine nu scrieți nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.