Ultima actualizare: azi, 07:18

Locale

FOTO. Focuri de armă la graniță, în județul Satu Mare! Călăuze și migranți, prinși în fapt

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat 13 cetăţeni din Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în Germania, cu sprijinul a doi cetățeni ucraineni.

Cei doi cetățeni ucraineni cu  rol de călăuze, cercetați pentru trafic de migranți, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În cursul zilei de 22 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o amplă acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.40, polițiștii au observat pe direcția localității de frontieră Horea, județul Satu Mare, lângă un microbuz aflat în staționare, un grup de persoane. La apropierea polițiștilor de frontieră, grupul s-a dispersat, îndreptându-se spre frontiera cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră au somat persoanele, au executat șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare și au reținut persoanele. Grupul era format din 13 persoane (8 bărbați și 5 femei). În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 13 cetățeni cu vârste cuprinse între 10 și 51 de ani sunt din Turcia, trei dintre membrii grupului fiind minori.

Pe timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au mai reținut doi cetățeni ucraineni, care aveau rolul de a călăuzi migranții pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru 11 cetățeni străini (doi dintre minori nu răspund penal) și de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni ucraineni. La finalizarea cercetărilor, cei 13 cetățeni turci au fost conduși și predați lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, de către un echipaj din cadrul STPF Satu Mare.

Totodată, cei doi cetățeni ucraineni au fost prezentați în cursul zilei de ieri judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cele două călăuze au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

2 comentarii

  1. 🤧 Răspunde

    Calauzele predate lui Zelenski, nu la bulau pe banii noștri.

  2. aiai Răspunde

    D’apoi da’ nu s-ar apuca de rușine de muncă rakeții dacă nici acasă nu făceau!? Continuă și ei ce știu mai bine. Dar întrebarea mare este cum de au ajuns la noi și nu sunt pe front? Adică ne bagă și pe noi în kkt ca să-i sprijinim și ei se fofilesc pe la noi și mai fac și măgării???? Vorba lui @ 🤧, trimiși urgent la șeful lor la mr. Z. Ce ne complicăm ca să-i ținem aici și să-i judecăm? Iar la final mai stau și la răcoare la noi la all inclusive niște ani??? Interesant. 🤢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.