Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Primul caz de trichineloză din acest an, la un porc sacrificat în județul Satu Mare

Primul caz de trichineloză din acest an înregistrat în județul Satu Mare a fost depistat la un porc sacrificat într-o gospodărie din localitatea Atea, potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

,,În urma unei sacrificări normale pentru consum familial, a fost diagnosticat și confirmat de Laboratorul de Parazitologie din  cadrul L.S.V.S.A. Satu Mare un caz de Trichineloză la o suină dintr-o exploatație non profesională din localitatea Atea. Suina, în greutate de 220,0 Kg și având o valoare de 3.080 lei, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța animalelor din județul nostru. Datorită faptului că a ceasta era identificată prin crotaliere și era înscrisă în Baza Național de Date, proprietarul va fi despăgubit la valoarea de piață actualizată a acesteia. Subliniem că acest caz de trichinelozoă, este primul diagnosticat și confirmat, în anul 2024, în județul Satu Mare”, informează DSVSA Satu Mare.

În următoarea perioadă, inspectori de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare vor continua acțiunile de control în traficul rutier, împreună cu Poliția Satu Mare, pentru depistarea de transporturi ilicite de animale vii și produse alimentare de origine animală sau non animală și pentru a preîntâmpina răspândirea pestei porcine africane și a gripei aviare.

Un comentariu

  1. 😵😵😵 Răspunde

    Asociația inexistentă porcilor și a simpatizanților porcilor protestează împotriva folosirii în mod abuziv și în sens peiorativ a denumirii de porc. În virtutea mișcărilor globale de #lgbtq, $metoo și #blm sau altele solicităm folosirea denumirii de suine. Dacă specia de oameni-porc au drepturi ba chiar sunt promovați zi de zi atunci porcul în sine de ce să nu aibă?😵 Și insinuarea asta că porcul s-ar fi infestat cu trichineloză este scandaloasă. Cine știe, poate l-a luat de la măcelar.🥴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.