Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Locale

VIDEO. A sunat alarma la dezastre la Satu Mare! Ce înseamnă fiecare sunet

Au sunat alarmele la Satu Mare, în această dimineață. De fapt, este vorba despre un exerciţiu de alarmare a populaţiei derulat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu scopul de testare a echipamentelor dar şi de “educare” a populaţiei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare a anunțat că, în data de 28 februarie 2024, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va relua exercițiul național de alarmare publică, cunoscut sub numele de ”Miercurea alarmelor”. Scopul acestui exercițiu este testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Evenimentul face parte din programul activităților din ”Săptămâna Protecției Civile”. Autoritățile asigură populația că nu există motive de panică, fiind vorba de un exercițiu.

Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.