Ultima actualizare: azi, 17:23

Naţionale

VIDEO. Chelneri-roboți la un mall din Cluj-Napoca! Patronii se adaptează crizei de personal

Restaurantele din Iulius Mall Cluj-Napoca au adoptat chelnerii-roboți pentru a face față lipsei acute de personal. Acești androizi tehnologici preiau comenzile, aduc mâncarea la masă și se ocupă de farfuriile murdare, transformând experiența culinară într-un spectacol high-tech.

Costul unui astfel de robot se ridică la 37.000 lei, o investiție considerată pe deplin rentabilă de către patroni. În contextul dificultăților de recrutare de personal în Cluj-Napoca, unde găsirea angajaților vorbitori de română reprezintă o provocare, roboții devin soluția ideală, potrivit acestora.

Economii substanțiale sunt realizate, astfel, prin implementarea acestei tehnologii inovatoare. Calculul arată că, înlocuind minim două persoane, costurile de achiziție a roboților sunt acoperite în câteva luni. Cu un chelner plătit în medie 2.300 de lei și un robot care poate înlocui două persoane, economiile lunare se ridică la 7.600 de lei, asigurând o rentabilitate rapidă a investiției.

@andra.renata

#fy #fyp #cluj #ukyo #iuliusmallcluj

♬ sunet original – tzzzanca uraganu 🏆

 

28 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Nesimțiții de români nu vor să muncească pt 2300 Ron. Cineva plătește acesta campanie împotriva românilor care nu vor să mai muncească în privat pt minim pe economie. În schimb despre salariile nesimțite ale bugetarilor comparativ cu privații nici un cuvințel. România 1300000 de lipitori, în schimb Polonia cu populație dublă are 800000 de bugetari,doar cu 500 de mii în minus. Asta e Romania țara bugetarilor, pensionarilor,mai nou a asiaticilor și în viitor a robotilor. Restul plecați unde vedeți cu ochii

    • Altii Răspunde

      Prietenii mei lucreaza la firme private aici in Satu Mare si nu numai si toti castiga peste 10000 lei pe luna. Habar n-am despre ce vorbesti. Te referi probabil la munca necalificata unde patronii ar prefera sa lucreze cu sclavii daca ar putea, sa nu cumva sa-si micsoreze profitul.

      • vadimT Răspunde

        hai la DRM . Inginer cu cu 5500 brut, Cine linge castiga bine. Tot Romania si la particulari. Tot pe pile si relatii. Nepotismul e in floare si aici.

        • 😉😉😉🥴🥴🥴🤣 Răspunde

          Cam așa este din păcate. Și la mulți alți privați se practică asta pe propria plantație nu numai la bugetari. Prostia și șmecheria este molipsitoare. Dacă un comportament corect se propagă cu viteza suntelului, comportamentul incorect cu viteza luminii. Prostia mare în toate este că IA este departe de a fi o alternativă la multe joburi dar este promovată peste tot de parcă asta ar fi singura soluție. Așa cum ne bagă pe gât autovehiculele electrice și deja toată lumea s-a lămurit de limitele lor.
          PS. Pentru fanii IA transmit că dacă mergeți să beți un kaveu acolo să verificați ceașca să nu cumva să primiți și un șurub în ea ca și extra. 😉🤣

        • Lisa Răspunde

          Dacă ai salariul de 5500 brut și ai diploma de inginer, ori ești foarte tânăr și neexperimentat ori ești foarte slab din punct de vedere profesional!
          Tertium non datur!

      • Altu Răspunde

        Cine te crede,sau ai numai prieteni directori sau patroni. Asta e ,nu putem fi toți numai directori. Un inginer la Drm câștigă aproximativ 3500 net. Vreau exemple de salarii la privat unde câștigi 10000 net,exclus IT.

        • Lisa Răspunde

          Un inginer debutant câștigă 3500 net, cei cu vechime de peste 5 ani depășesc ușor această sumă!
          Dar dacă ai sub 3500 net, în curând vei avea surpriza de a fi disponibilizat, deoarece nu faci față cerințelor postului!
          Din ce am discutat cu prietenii și foști colegi de la celelalte multinaționale, Zollner sau Continental, salariile de inginer se învârt în jurul aceleiași sume!
          Un șef de echipă ajunge tot așa, iar dacă ai și facultate și ești și șef, treci lejer de 5000 net!
          Sun și salarii de peste 2000 euro în DRM! Și nu cel al directorului 😜

          • Pistike

            Confirm 😉
            Dar n-ai cu cine! Ăsta căruia i-ai răspuns e un oligrofen cu IQ sub 70, nu pricepe! E mare antivaxxer, anti medici, anti ingineri și anti orice!

          • Altu

            Lisa,mai documentează -te. Un sef de echipa la Drm abia are 3800 brut. Apoi degeaba ai facultate dacă nu ai pile. Se
            scot posturi la concurs dar locurile sunt deja ocupate. Pile și relații peste tot. Ăsta e sistemul. Și nu înseamnă că dacă ai studii ești și bun în aceea meserie. Cunosc persoane care îi pot învăța pe ingineri și nu au studii superioare. Au experiență la locul de muncă

          • Lisa

            @Pistike: da, știu, am văzut ce-i poate capul!
            @altu: adică îmi spui tu mie că salariu am? Cred că știu mai bine decât tine! Lucrez la DRM de peste 12 ani, atunci aveam salariul de încadrare de 5000 Ron BRUT! De atunci s-a dublat plus încă ceva 😜 Nu crezi, este problema ta, nu mă interesează!

          • Pistike

            @Lisa: E culmea, asistatul social știe mai bine decât un angajat ce salarii sunt în companie! Asta m-a făcut să râd cu poftă! Se uită colegii de birou ce m-a apucat 😉

          • vadimT

            Dupa 12 ani pe post de inginer. Asa e sefa! Da la cine vrea. Sa se duca dracului tot drexi. Si a pleca odata cu masinile electrice cu tot!!!! Apoi sa vad cum fug soarecii cu 2000 euro salar. Pe tine ce te duce capul pt atatia bani? ai brevetat ceva? Sa nu crezi ca altu nu e capabil, numai nu se aplaca in fata tuturor , gen politicienii nostrii.

  2. Darwin Răspunde

    Referitor la IA și la tot ceea ce înseamnă nu am să uit acel material video văzut recent pe undeva pe net în care calculatorul de bord dintr-un TESLA a identificat căruța de pe șosea din fața vehicului ca și TIR. Cam atât despre fiabilitatea și exactitatea sistemului. Corect, trebuie să evoluăm și să încercăm și noutățile dar așa dispare umanitatea din relațiile dintre noi. Un fel de distanțare socială 2.0.

    • Pistike Răspunde

      Ca idee, antrenarea sistemelor AI se face în țări unde nu există căruțe pe străzi 😉

  3. Altu Răspunde

    Pisto, mă cunoști personal. Mi-ai măsurat tu IQ-ul? Taie frunze în continuare că muncim noi la privat să vă ținem pe voi trântorii bugetari. Mai bagă un vaccin, poate îți revii. De v-aș vedea la 2 m ,pe toți cei care trăiesc pe spatele altora.

  4. Altu Răspunde

    Lisa, ești șefa de echipa? Dar așa este , analfabeții funcționali nu înțeleg prea multe. Selectează doar ce înțeleg și ce vor

    • True detective Răspunde

      Un lucru e sigur! Ai reusit sa iesi in evidenta pe aici in ultima perioada cu comentariile tale de om mediocru frustrat de realizarile altora.

      • Altu Răspunde

        Detectivule bugetar, mă bucur că ți-am atras atenția. Dacă să trăiești din munca altuia înseamnă să fii realizat,te felicit ești un om realizat. 2 metri cubi și pt tine

        • 🤣🤣🤣🤣 Răspunde

          Nici nu îți dais eama câți sunt ca și el autosuficienți și care se cred burigul pământului. Fără ei nimic nu mișcă și să vezi cum se comportă față de semeni, indiferent că e cetățean care apelează la ei sau presupus coleg. De aia spun presupus coleg pentru că aceștia sunt cei peste capul cărora se realizează, adică este numit după multă muncă de convingere șefuț peste câțiva. Na să vezi atunci ce de pene colorate se mai flutură fiecare dintre aceștia. Realizarea la ei înseamnă că este mai sus în ierarhia complicată inventată de ei și pentru ei. Că nu face doi bani ce produce și asta-i drept. Dar ajunge ca să fie leșinat de importanța propriei persoane. Apoi când dă piept vieții adevărate unde sunt adevărați pokemoni pe stradă nu poate decât să apeleze iar și iar la sistemul P.C.R. Ăștia nu plătesc pentru servicii, ei se descurcă și rezolvă. Și au pretenția la tratament superpreferențial, de preferat gratis. Și tocmai el vorbește de frustrare????? Săracul e plin de complexe în cap. Mă face să râd în hohote. Ăștia unul nu ar mai reuși să se descurce fără titule și fără relații în viața reală. Sunt soldățeii sistemului care se autojustifică prin sistemul autocreat pentru binele lor din cercul restrâns, al celor cu mir pe frunte, cea de funcționar public uns pe veci de boss. Numai să nu pățească bossul ceva că atunci vai de fundul lor. Na de aia trebuie poreventiv lins dar și scuipat și prin alte părți, pentru siguranță. Wonderfull life, minunată carieră, nu??? 🤢 Numai stomacul să te țină până vine pensia specială.

          • Hihihi

            Plecati in Irak unde sunteti respectati de bugetari la valoarea voastra adevarata..

          • 🤣

            Te-o atins rau prietene

          • 🤣🤣🤣🤣

            Pe cine? Am fost 23 de ani bugetar, aș putea povesti multe povești nemuritoare și din păcate adevărate cum se crează un director sau șef, cum se scapă de persoanele incomode care au obiceiul de neiertat că mai și judecă individual și nu vor să se înscrie pe linia dictată. Ziua cea mai fericită din viața mea a fost când le-am dorit la revedere și am demisionat. Și ca să vezi de atunci nu iau medicamente pentru stress și mă descurc chiar mai bine decât înainte. Și ca să nu uit dorm infinit mai liniștit. Dar repet, dintre foștii mei colegi unul nu cred că ar reuși să facă pasul ce am făcut eu. De fapt nici curajul nu îl au.

          • Concluzia

            Na bun acum ai zis un adevar, doar ca cei care nu sunt in sistemul asta au impresia ca toti sunt la fel si ii trateaza ca atare dar ii ling in cur pe sefii lor si le baga bani in buzunare pentru o autorizatie, de exemplu, dupa care sefii fac presiuni asupra celor subordonati iar in cazul in care se intampla ceva grav , tot ei neaga cu vehementa ca ar fi facut presiuni sau ar fi dat ordin, daca le ceri in scris ceea ce vor sa-ti bage pe gat esti inamicul cel mai mare iar la urmatoarea reorganizare esti expulzat, se intampla cam la 4 ani o reorganizare. Pe cand iti dai seama ca acest mediu e nociv pt tine ai o varsta la care nu prea ai multe optiuni ca doar ai si niste datorii adunate asa ca te descurci cum crezi ca e mai bine. Atat timp cat partidul premiaza membrii cu functii, indeferent daca sunt capabili sau nu si iti iau functia tot asa dupa celebrul slogan “Noi te-am pus, noi te dam jos” nu va fi nimic bun pe viitor. Vechii comunisti inca raman in sistem si dupa varsta pensionarii ca doar le permite legea nou creata. Mai mult, iau si pensie si salar. Asa ca cel putin inca 10 ani asa vor sta treburile….mai este mult pana la adevar.

          • 🤣🤣🤣🤣

            @Concluzia, la mine showul a început când am refuzat ceva (aveam perfectă dreptate în privința asta) și am solicitat să mi se dea în scris dispoziția. Altfel eram bun de un drum la DNA. Bineînțeles că au refuzat. Era ceva absolut ilegal. Gândidu-mă retroactiv sigura mea părere de rău este că nu am făcut gestul mai repede. Este un fel de prostituție morală și după o vreme constați că ceea ce ieri era perfect legal azi este bun de făcut sesizare la DNA. Sincer eu mă mai intersectez pe stradă cu foștii mei colegi și doar se vede cu ochiul liber cum se consumă pe interior. Nu poți face asta dacă ai un minim de demnitate, trebuie să fii nepăsător față de cei cu care interacționezi. În timp îți construiești un fel de paravan din ăsta de superioritate inexistentă că altfel o iei razna. Iar mulți se și blochează, se complac în starea asta. Așa cum este conceput sistemul nu te îndeamnă să te perfecționezi. Doar AMR-ul contează la majoritatea, zilele rămase până la pensie.

        • True detective Răspunde

          Poate te vizitez intr-o zi sa vedem pt cine dai tu 2 metri cubi.

          • Altu

            Detectiv nu fi supărat că nu ți -am alocat toți 4. Ceilalți 2 sunt pt Pisticke, trebuie și la el ceva. Lisa care este un geniu, îl va imita pe maestrul Sergiu Nicolaescu,deci nu primește nimic.

  5. H&R Răspunde

    Problema angajatorului este daca nu poate sa tina angajatii.
    Iar problema angajatului este daca ii e frica sa schimbe locul de munca.
    Daca ai o meserie buna, nu trebuie sa ai facultate etc, poti avea salariu decent. Aaahh, poate ca trebuie sa murdaresti manutele. Atunci multumeste-te cu salariul minim pe economie.

    Referitor la articol… e o publicitate buna.

  6. Marius Groza Răspunde

    Iohannnisssssss!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.