Ultima actualizare: azi, 18:28

Locale

FOTO. Misterul cercurilor din grădină, elucidat. Ce este Cercul Vrăjitoarelor!

Misterul cercurilor apărute în grădina unui sătmărean a fost elucidat. Un specialist a explicat pentru PortalSM că nu este vorba de niciun fenomen paranormal sau o păcăleală şi este vorba despre o colonie de ciuperci, cunoscută în lumea populară drept “Cercul Vrăjitoarelor”.

Cercul vrăjitoarei este de fapt o formațiune naturală formată dintr-o colonie de ciuperci perene. Acestea cresc şi se dezvoltă sub forma unui cerc şi apar în special în pădure, dar mai rar şi în pajiști, pășuni sau gazon.

Miceliul crește practic într-un cerc ce se tot lărgeşte, miceliul vechi moare și se descompune, în timp ce miceliul care se află la periferia cercului continuă să se reproducă. Astfel, iarba din interiorul cercului de obicei se usucă, deoarece ciuperca consumă apa și nutrienții solului. În unele cazuri ciuperca eliberează substanțe care favorizează creșterea ierbii, astfel că aceasta devine mai luxuriantă și capătă o culoare verde închis, cum este şi în cazul de faţă.

Inelele se dezvoltă în mod natural, pot crește până când formează în diametru de 10 metri.

Este interesant de precizat faptul că aceste cercuri apar şi în mitologia europeană şi sunt cunoscute drept „Cercul vrăjitoarelor”. Se credea că sunt ușile regatelor în care dansau vrăjitoarele. Ele erau considerate ca fiind locuri periculoase, dar uneori puteau aduce şi noroc.

7 comentarii

  1. Anulu Mama Răspunde

    Pe mijloc se ia mui£ gratis

  2. Valahu Răspunde

    Doamne mare e gradina domnului! Cum rabda Domnul unele specimente care ar trbui s-a fie pe cale de disparirie .Ai priceput Anulu dobitic analfabet?

    • 😗😗😗 Răspunde

      Vezi că nici tu nu ești mai breaz. În orice caz la tine văd că se petrece o revoluție a limbii române că inventezi la greu noțiuni sau cuvinte. Nu la omisiunile de litere m-am referit. Așa că mai ușor cu critica. Ca să nu mai povestesc că prima propoziție este total anapoda construită. Érted fiú? 😗 Trebuie să aibă omul cel puțin BAC-ul luat ca să înțeleagă ce ai vrut să zici.

  3. Vasy Răspunde

    Umbla necuratu’ prin gradina si ala vorbeste de ciuperci. Mai lasa vrajeala, daca da acolo cu aghiazma sa veizi cum dispar cercurile… nu tine vrajeala cu ciuperci. E dreaqu’ si gata, ce atata filosofie!

  4. Gheorghe Răspunde

    Ma da ce mare descoperire exact ca si crucile aparute prin interiorul cartofilor sau a bustenilor taiati.Inchinati-va ca este o mare minuneeeee,din vazduh ori de pe pamantul plin de rautate!!!Coroborat cu uciderea rusilor doritori de putler sigur ca domniile vazduhului ii atentioneaza pe cei care nu se supun tarului putler criminal kgb-ist urmasul lui visarion ilici stalin care si-a ucis natia intre 8 milioane si 20 de milioane.Le mancat ficatii la toti si asa vrea sa faca si actualul anticrist!Imaginea este o pictura abstracta in iarba ea reprezinta doua buci de femeie sanatoasa si deasupra… fiecare poate sa-si inchipuie cam ce este cercul acela….haideti ca aveti imaginatie buna…ha,ha,ha.
    Mai la vara o sa va fac si eu un astfel de desen….Pun niste cercuri facute din tabla de metal sau lemn peste gazon si pe restul dau cu putin ierbicid Total si o sa vedeti minune mare…..hais la brazda puiu cea la brazda șony.Aceasta este o anecdota(sau nu)si trebuie tratata ca atare…..
    Ma distrez cand vad atatea minti odihnite pe porcalsm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.