Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Pregătiri pentru alegerile locale și europarlamentare. Ședință la Prefectura Satu Mare

Astăzi, 26 martie 2024, prefectul Radu Roca convocat o ședință de lucru cu primarii și secretarii generali ai primăriilor din județ pentru pregătirea procesului electoral din 9 iunie 2024. Această întâlnire a avut ca scop asigurarea unei coordonări eficiente și a unei colaborări strânse între diferitele autorități pentru a garanta desfășurarea corectă și transparentă a alegerilor.

În cadrul întâlnirii s-au discutat proceduri detaliate de lucru și s-au stabilit protocoale clare pentru a ne asigura că fiecare etapă a procesului electoral va fi derulată cu profesionalism și în perfectă legalitate. De asemenea, s-a discutat despre prevederile Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024. Conform ordonanței, perioada electorală începe la data de 12 martie 2024 și se încheie la 3 zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României.

La alegerile din data de 9 iunie 2024, la ora 7:00, va începe procesul de votare pentru ambele tipuri de alegeri și se va încheia în aceeași zi la ora 22:00. Alegerile europarlamentare și cele locale vor avea loc simultan pe data de 9 iunie 2024. Numărul circumscripției electorale se va aduce la cunoștința alegătorilor de către primar, odată cu aducerea la cunoștință a delimitării și numerotării secțiilor de votare.

,,În anul 2024 avem mai multe scrutinuri electorale, pentru organizarea cărora depunem eforturi privind coordonarea tuturor instituțiilor implicate, inclusiv a celor 65 de primării din județul Satu Mare, astfel încât procesele electorale să se desfășoare în cele mai bune condiții și fiecare sătmărean să-și poată exprima votul”, a declarat prefectul Radu Roca.

Au fost prezenți alături de prefectul Radu Roca, subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, Radu Iancu, directorul Cancelariei, secretarul general al Instituției Prefectului, Cosmin Dorle precum și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.