Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Sătmăreanul stabilit de 20 de ani în Vietnam: vedeai câini la rotisor pe străzi

Daniel Pop, un român originar din județul Satu Mare, locuiește de 20 de ani în Vietnam, titrează hotnews.ro. Avea 26 de ani și doar doi ani de experiență pe piața muncii când compania olandeză pentru care lucra în România l-a trimis ca inginer electric în orașul-port vietnamez Hai Phong. El spune că a văzut câini la rotisor pe străzi, iar soția lui era analizată pe stradă de localnici. 

Pe vremea aceea, în 2004-2005, pe străzile din Hai Phong puteai să vezi câini fripți la rotisor la orice colț de stradă, iar occidentalii erau niște ființe destul de ciudate pentru locuitorii orașului, spune Daniel.

„Soția (n.r.- româncă și ea) a experimentat un moment interesant când a mers singură, la piață, iar oamenii din jur se opreau cu motocicleta să o atingă, să vadă dacă e reală…S-a speriat, iar de atunci nu a mai ieșit singură din hotel, decât cu mine sau cu șoferul de la șantier”, povestește sătmăreanul.

Întrebat despre cum a decurs în acești 20 de ani relația cu autoritățile, având în vedere că Vietnamul este totuși o țară socialistă, condusă de un partid unic, Daniel a spus că „nu am avut foarte mult de-a face cu autoritățile, pentru că firma pentru care lucrăm s-a ocupat de tot, am fost protejați ca să zic așa”.

În ciuda tuturor provocărilor, sătmăreanul nu-și vede acum viața în altă parte. S-a obișnuit în Hai Phong, iar dorul de casă și-l ostoiește cu cele două vizite pe care le face anual în România.


Materialul complet poate fi citit pe hotnews.ro

Un comentariu

  1. ? Răspunde

    cîini bagabonţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.