Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Numărul de gripe și pneumonii, în creștere la Satu Mare! Tot mai multe persoane bolnave

Județul Satu Mare a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii acute, pneumonia și gripă, în ultima săptămână, potrivit datelor furnizate de autoritățile sanitare locale.

Comparativ cu săptămâna precedentă, numărul total de cazuri a crescut de la 695 la 743. De la începutul sezonului 2023-2024, 12.359 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal. Această măsură are ca scop protejarea populației vulnerabile împotriva complicațiilor infecțiilor respiratorii.

Infecțiile respiratorii acute au afectat 743 de persoane la nivelul întregului județ, cu o distribuție de 580 de cazuri de IACRS, 144 de cazuri de pneumonii și 19 cazuri de gripă.

În ceea ce privește infecția cu COVID-19, județul Satu Mare înregistrează o scădere, cu doar un caz confirmat pozitiv în săptămâna 04.03-10.03.2024, față de 7 cazuri în săptămâna anterioară. Spitalele din zonă își mențin măsurile de prevenție, impunând obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care intră în ambulatorii sau în spații spitalicești.

Un comentariu

  1. Altu Răspunde

    La vaccinare cu voi. Suntem prea mulți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.