Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Grup cinci tineri condamnaţi după o serie de spargeri. Au vrut să spargă şi o mănăstire

Cinci tineri din județele Sălaj și Satu Mare au fost trimiși în judecată după o serie de spargeri comise în cursul anului 2023. Potrivit informațiilor PortalSM, cei cinci tineri au comis mai multe spargeri în diverse locații din zona Sălajului și a județului Satu Mare.

Cei cinci indivizi au furat tot ce au putut, începând de la laptopuri până la motorină.

La primul furt au fost implicați cinci dintre băieți, atunci când au furat de la o singură locuință din Supuru de Sus: un laptop, acte personale, carduri, o trusă de scule, o motopompă, un compresor de climă, o autofiletantă, o bormașină, peste 200 de litri de motorină, un aparat de sudură, două drujbe, un prelungitor de 15 m, un motofierăstrău, un cric hidraulic și un flex.

Ulterior, patru dintre aceștia au încercat să fure dintr-o mănăstire, fără însă ca aceştia să reuşească, pentru că a intervenit sistemul de alarmare. Potrivit acestora, au ajuns să fure după ce  unul dintre băieti l-a provocat pe altul să comită fapta. În noaptea de 27/28.05.2023, acești au sustras dintr-o locuinţă din satul Chieşd un televizor, o pereche de adidași, un motocultor, un motoferăstrău și două flexuri.

În timpul audierilor, un membru a povestit că grupul a fost contactat telefonic de unul dintre inculpați care a propus să fure motorină dintr-o localitate, iar ceilalți au acceptat oferta. De acolo a pornit seria de spargeri.

În ceea ce privește tentativa de furt din mănăstire, tinerii au declarat că au acționat în urma unei informații conform căreia în locație se aflu aproximativ 3 kg de aur.  Împreună s-au deplasat la mănăstire, în jurul orei 01.00 au încercat să intre în biserica de lemn. Au rupt geamul, moment în care s-a declanşat alarma. Cu toții s-au speriat și au fugit pe câmpul din apropiere unde s-au ascuns.

Furturile au avut loc la mijlocul anului 2023, însă au fost condamnaţi în această săptămână pentru furt calificat. Trei dintre ei au fost condamnați la închisoare cu executare, în timp ce ceilalți doi au primit sentințe de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.