Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Poveste impresionantă. Rănit în Colectiv, negreșteanul Andrei Bud este acum doctor în matematică în Germania

Proiectul ”Înțelepții Cetății” al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, la debutul său, a fost o sărbătoare a excelenței și un punct de reper pentru comunitatea educațională. Prin această inițiativă, echipa Liceului Teoretic și-a propus să recunoască și să omagieze absolvenții care au dus numele orașului în lume, excelând în diverse domenii. La evenimentul de anul acesta a participat tânărul negreștean Andrei Bud, cercetător în matematică.

Andrei Bud s-a numărat printre cei 146 de răniți ai incendiului tragic care a distrus clubul Colectiv. Vestea că Andrei a fost rănit în incendiul de la clubul Colectiv a căzut ca un trăsnet peste locuitorii oraşului Negrești-Oaș. La acel moment, el a fost unul dintre cei mai cunoscuţi tineri din oraş, absolvind gimnaziul în Negreşti-Oaş. Acum, Andrei Bud este cercetător în matematică în Germania și a fost prezent, astăzi, la Negrești, într-un proiect al Liceului Teoretic.

,,La această primă ediție, am avut bucuria de a-l onora pe Dr. Andrei Bud, Universitatea Goethe, Frankfurt am Main, un exemplu de urmat, care, alături de alți trei olimpici la matematică, ne-a reamintit de potențialul imens care se află în fiecare dintre elevii noștri”, a transmis primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Diploma de excelență oferită lui Andrei a fost un simbol al recunoștinței  pentru modul în care a reprezentat comunitatea negreșteană pe scena academică internațională.

„𝐼̂𝑛 𝑠𝑒𝑚𝑛 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑖𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑠𝑎̆𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑟𝑒𝑚𝑎𝑟𝑐𝑎𝑏𝑖𝑙, 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑟𝑎̆𝑑𝑎̆𝑐𝑖𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢, 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑢 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖 𝑖̂𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑚𝑎𝑡𝑒𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐𝑖𝑖, 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑛𝑑 𝑂𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑐 𝑙𝑎 𝑀𝑎𝑡𝑒𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐𝑎̆, 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎̆𝑙𝑢𝑐𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑎 𝑐𝑎 𝑐𝑒𝑟𝑐𝑒𝑡𝑎̆𝑡𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑚𝑎𝑡𝑒𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐𝑎̆.

𝐷𝑟. 𝐴𝑛𝑑𝑟𝑒𝑖 𝐵𝑢𝑑, 𝑓𝑖𝑢 𝑎𝑙 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑁𝑒𝑔𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖-𝑂𝑎𝑠̦, 𝑎 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑢𝑛 𝑠𝑖𝑚𝑏𝑜𝑙 𝑎𝑙 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑙𝑒𝑛𝑡̦𝑒𝑖 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖, 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑎𝑐𝑎𝑑𝑒𝑚𝑖𝑐𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑠𝑎̆𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝑆𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑡𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑠𝑢𝑟𝑠𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑛𝑜𝑖 𝑡𝑜𝑡̦𝑖, 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑎̆ 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆, 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑟𝑒, 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑣𝑖𝑠 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒.

𝐴𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑑𝑖𝑝𝑙𝑜𝑚𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑠𝑖𝑚𝑏𝑜𝑙 𝑎𝑙 𝑎𝑝𝑟𝑒𝑐𝑖𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑎𝑖 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡 𝑠̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑎𝑠𝑎 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆. 𝐼̂𝑡̦𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑖𝑚 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑛𝑒-𝑎𝑖 𝑎𝑑𝑢𝑠 𝑎𝑡𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑎̆ 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑖𝑒!”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

Pe lângă talentul și munca asiduă depuse în cariera sa, Andrei a arătat că excelența sa se extinde dincolo de realizările personale. Mai mult decât un olimpic și cercetător remarcabil, Andrei este un exemplu de generozitate și altruism. În cadrul evenimentului a demonstrat acest lucru prin gestul său de a oferi o bursă de studiu unei eleve meritoase de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, reafirmând astfel angajamentul său față de comunitatea care l-a format.

,,Sperăm ca „Înțelepții Cetății” să devină o tradiție, aducând în față noi talente și inspirând excelența în fiecare ediție viitoare. Elevii noștri sunt mândria noastră, și împreună, vom continua să clădim pe acest fundament solid. Felicitări tuturor celor implicați în succesul primei ediții a proiectului „Înțelepții Cetății”! Un mare bravo pentru echipa Liceului Teoretic Negrești-Oaș și dlui director Viorel Bud, dnei profesor dr. Doina Muntean pentru moderarea impecabilă a evenimentului. De asemenea, un mulțumesc cald tuturor profesorilor care au contribuit la dezvoltarea acestor tineri talentați”, a mai spus primarul Aurelia Fedorca.

5 comentarii

  1. Ph Răspunde

    Nu am să uit cum BOR i-a numit sataniști, și nici neprofesionalismul lui arafat implicit al ISU, și nici complicitatea la omor a celor de la ministerul sănătății în frunte cu băniciou, a guvernului ponta, a șefului spitalului militar care (candidatul psdpnl la primăria capitalei), toți trei au susținut că avem de toate și nu este nevoie de transfer în străinătate, permițând victimelor să se infecteze în mizeriile de spitale din România, întârziind nepermis de mult transferurile. De piedone nu mai zic. Românii au memorie scurtă sau sunt masochiști.
    Felicitări dr Bud pt realizări!

    • Ph Răspunde

      *spitalul universitar, nu militar

    • Asistenta Răspunde

      Cam asta este nivelul. De aceea îmi provoacă greață acele lingușeli preplătite de prin ziarele locale din partea unor pacienți reali ori virtuali probabil mânați de la spate că vai ce condiții etc. Fac mai mult ău decât bine. Deci felicitări lui. Dacă era după sistemul nostru minunat acum vorbeam despre el la timpul trecut. Asta este tristul adevăr. Cine vrea să mă contrazică numai să se gândească înainte puțin la recent decedatul doctor de la noi. Până nu vor fi plătiți strict după parametri de performanță acele cadre vor continua la fel dacă nu mai rău. În mod interesant aceleași cadre fac performanță afară. Deci se poate. Dar acolo nu că sunt mai bine plătiți ci sunt performanțele lor sunt permanent monitorizate și atunci nu te mai joci.

  2. comentator Răspunde

    Îmi provoacă greață. Este “înduioșător” cum se afișează primărița cu acest fost elev eminent când știe și ea că nu are nici un merit. Ba din contră nu lipsea multe să ne scape definitiv de acest copil cu potențial uriaș. Dar este campanie electorală. Eu în locul doctorului în matematică aș fi refuzat participarea mai ales știind ce presupune asta. Mai multă demnitate adică. Nu-mi dau imaginea mea pentru care am muncit enorm de mult pentru niște parveniți. Chiar dacă au fost și poate vor fi votați în continuare. Să se acopere și să se fălească cu ce au făcut ei și nu pe munca altora.

    • Kuka Răspunde

      Exact asta voiam să spun și eu!
      Pe de altă parte, hoașca de fedorca cât de joasă stimă de sine are, pentru a recurge la asemenea fapte, știind că ea și partidul din care provine, nu au contribuit cu absolut nimic la performanța acestui tânăr, bă chiar dimpotrivă!

      Tânărul merită toată admirația, mai ales din partea tinerei generații, pentru tot ceea ce a realizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.